Hajrá, Dzsudzsák Balázs, és köszönünk mindent!

2022. november 19. 20:35

Megértette, hogy a (csúcs)sport a nézőkért/szurkolókért van, és nem a sportolókért.

2022. november 19. 20:35
null
Szabó László

„Egy. Mindig ott volt vele a szíve és a lelke a válogatott meccseken, sosem hagyta azokat az öltözőben vagy a csapatbuszban. Emlékezzünk a buzdító beszédére a norvégok elleni pótselejtező előtt.

Kettő. Legalább három olyan pillanatot adott a magyar labdarúgó válogatottnak, amelyek sportszakmailag is kiemelkedőek: a bukaresti szabadrúgás, a finnek elleni győztes gól és a portugálok elleni dupla.

Három. Nemhogy értelmezhető, hanem kiemelkedő nemzetközi pályafutása volt.

Négy. A futballtudása az elmúlt (legalább) 70 év mindegyik magyar válogatottjába behelyezte volna, lehet, hogy nem mindegyik korban adatott volna neki ilyen sok szereplés, de kevesebb is volt a válogatott meccs régebben - és talán az aktív sportpályafutás átlagos ideje is most a leghosszabb.

Öt. Megértette, hogy a (csúcs)sport a nézőkért/szurkolókért van, és nem a sportolókért.

Hat. A képességei még most is válogatott szintűek, a legjobb harminc magyar futballista között biztos, hogy ma is ott van - bár ehhez akár azt is hozzá tehetnénk, hogy: sajnos.

Hét. Amúgy ma már a 100 fölötti válogatottság szám egyáltalán nem extra. A világbajnokságon 53 (!!) ilyen játékos pályára lép/léphet majd. Ha a portugálok a döntőbe kerülnek és Cristiano Ronaldo minden meccsen játszik, akkor kettővel lesz a 200. válogatottsága előtt.

Nyolc. Meg még száz. És aki elvitatja tőle a százkilencediket, az egyszerűen irígy és/vagy elfogult. Szerintem.

Hajrá, Dzsudzsák Balázs, és köszönünk mindent!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galerida
2022. november 20. 14:36
Úgy tűnik, hogy pofázni sokkal könnyebb, mint focizni....
balbako_
2022. november 20. 11:06
Hosszú ideig ő cipelte a hátán a magyar válogatottat ezért köszönet jár neki. A saját életét eltolta ő, vagy az ügynöke, amikor a pénzt választotta, ha tovább dolgozik a PSV-ben akkor valamelyik nagy csapatba is bekerülhetett volna és akkor az igazi nagy pénzhez is eljuthatott volna.
Lajoss
2022. november 20. 10:05
Remélem a diplomata útlevél marad..
Bárki-Bay
2022. november 20. 09:58
Lehetett szeretni, vagy nem szeretni. Magánügy, de ha Dzsudzsák játszott, akkor sokszor bosszankodva néztem a meccset. Minden beadást, és minden szabadrúgást neki kellett elvégezni, a nagy számok törvénye szerint néha talált gólt. A csúfos zakók után látványosan sírt a kamerába, nem egyszer és nem kétszer. Próbálták visszaerőltetni a válogatottba, de szerencsére Rossi nem engedte. Agyonsztárolták, volt újságíró, aki Puskással merte összehasonlítani. Q. jó játékosügynöke lehetett, még a vízcsapból is ő folyt. Halálra keresték magukat mindketten, örüljenek neki. Ha adakozni kellett, akkor mindenki Dzsudzsija felajánlott egy használt válogatott mezt. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!