Elemző: Tök jó, hogy a baloldalon mindenki magas és vékony, de az ország vezetéséhez több kell

2022. október 04. 15:48

Elemzők és publicisták is elmondták véleményüket Gyurcsány Ferenc „törpézéséről”.

2022. október 04. 15:48
null

A rendkívül eldurvult magyar belpolitikai életben is kivételesen ritka esetnek számít, ha az ellenfelek egymás testalkatán, kinézetén gúnyolódnak. Ezért is volt belőle hatalmas botrány másfél évvel ezelőtt, amikor Karácsony Gergely egy interjúban „lealacsonyozta, lekövérezte” Orbán Viktort. A főpolgármester később elismerte, hogy rossz vicc volt, és mindenkitől elnézést kért, akit megsértett.

Gyurcsány ugyanolyan faragatlan volt, mint Karácsony

De úgy látszik, Gyurcsány Ferenc nem tanult párbeszédes kollégája faragatlanságából, egy hosszú Facebook-posztban nevezte – nemcsak átvitt, hanem szó szoros értelmében is – törpének a magyar miniszterelnököt.

Gréczy Zsolt persze megpróbálta mentegetni a főnökét és elmagyarázni, hogy Gyurcsány nem is úgy, csupán politikai értelemben értette a szavait. A parlamenti képviselő úgy fogalmazott, „Body Shaming-et kiáltanak, mintha nem tudnák, hogy a DK elnöke a miniszterelnök politikai, végső soron történelmi kisszerűségéről, kártékonyságáról, teljesítményének törpeségéről beszél”.

„Magasság ide vagy oda…”

A történtekre reagálva Deák Dániel közösségi oldalán azt írta:

A XXI. Század Intézet vezető elemzője felhívja a figyelmet, hogy a törpézés „még a baloldali Telex.hu-nak is sok volt”. A kormánypártisággal nem vádolható lap azt írta: „Orbán testmagasságán élcelődnek Gyurcsányék, közben a legeurópaibb pártnak nevezik magukat”.

„Méltó színvonal”

Nagy Attila Tibor politikai elemző ugyancsak Gyurcsány Ferenc bejegyzésére reagálva azt írta

– akkor sem, ha a célpontban Magyarország jelenlegi kormányfője áll és akkor sem, ha a gúnyolódást most éppen Magyarország volt miniszterelnöke végzi.

A publicista még tippeket is adott, hogyan csúfolják egymást a felek, bár Orbán Viktor nem alkalmazza ezt az eszközt. Hont András ajánlja a „hórihorgas himpellér”, a „dundi diktátor”, a „kákabélű komcsi”, „felcsúti fajankó”, „PÁPAszemes pojáca” – jelzőket.

Majd azt írja, „sajnos a »megmondalak az Ursula néniig« nem fogunk eljutni, mert menni kell szétosztani – ha már nem is 70-30, de azért 90-10-arányban – az uzsonnát, amit a többiektől elvettek”.

Nyitókép: Instagram/Gyurcsány Ferenc

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. október 06. 08:08
Oksa Fecó. Te szép vagy, meg magas is. Na jó, meg böszme, meg bunkó, meg hazug tolvaj, meg szemkilövető aljas féreg, meg ostoba proli féreg, mint az összes haverod. Beszéljünk a hasnyál mirigyedről te alkesz állat?
Unknown
2022. október 05. 23:01
Gyurcsány /i/ erkölcsi állapotát tekintve törpe ,pofája bőrét tekintve, vastag.
zoles
2022. október 05. 19:02
Ebből is látni, hogy Gyurcsánynak komoly problémái vannak az alkohollal
norbert1970
2022. október 05. 13:31
Tök nyomi ez Feri nem veszi észre hogy a magyaremberek többsége undorodik tőle. Ha lenne egy kis esze akkor lecserélné öregecskedő feleségét és elmenne a Kajmán szigetekre és boldogan élne a Offshore cégektől oda utalt dolcsikból. A párt társai is jobban járnának mert nem kéne szégyenkezniük mikor Feri betépve hablatyol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!