Márki-Zay bevallotta, hogy a baloldali pártok kampányára költötték az amerikai dollármilliókat

2022. október 18. 10:19

A bukott kormányfőjelölt tudomása szerint az Action for Democracy a kinti magyarok körében gyűjtötte össze az 1,8 milliárd forintot.

2022. október 18. 10:19
null

Márki-Zay Péter beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat – írja az Origo. Az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és Youtube-hirdetéseket.

Hódmezővásárhely polgármestere a vasárnapi Facebook-videójában úgy fogalmazott:

Az egyik legfontosabb feladatom volt nekem is már tavaly októbertől kezdve, hogy tudjuk finanszírozni az ellenzék kampányát,

hogy tudjunk óriásplakátokat venni, hogy tudjunk Facebook-hirdetéseket, Youtube-hirdetéseket venni. És igen, ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, ahhoz kellett egy nem pártos, párhuzamos civil kampány is, amit az MMM folytatott, az MMM finanszírozott, magyar nagy adományozók és külföldi magyar adományozók segítségével”.

Márki-Zay arról is beszámolt, hogy tudomása szerint az Action for Democracy a kinti magyarok körében gyűjtötte össze azt az 1,8 milliárd forintot, ami nélkül „még ennyire komoly kampány sem tudott volna folytatni az ellenzék, miközben a Fidesz százszor ennyi pénzt költött el”.

Amit mi folytattunk, többek között az Action for Democracy támogatásával, az egy, a magyar kultúra megváltoztatásáért folytatott kampány

– hangsúlyozta korábban egy videóinterjúban Márki-Zay. 

A magyar törvények nem teszik lehetővé pártok külföldi finanszírozását, hiszen ez az ország függetlenségének súlyos megsértését eredményezheti. Az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik, és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elrendelte a titkosszolgálati vizsgálatot is.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2022. október 18. 12:31
Gyerünk, elmebeteg! Leplezd le az egész nemlétezőhálózatot! HAJRÁ!!!
kolozsv
2022. október 18. 12:19
Baloldalt finanszírozott? Hát nem arról volt szó, hogy ő konzervatív? :D:D:D "Márki-Zay arról is beszámolt, hogy tudomása szerint az Action for Democracy a kinti magyarok körében gyűjtötte össze azt az 1,8 milliárd forintot, ami nélkül "még ennyire komoly kampány sem tudott volna folytatni az ellenzék, miközben a Fidesz százszor ennyi pénzt költött el"" Szerinte 180 milliárdot költött a Fidesz a kampányra... Nagy hiba volt az amcsiktól ezt a végtelenül buta, pöffeszkedő szart futtatni. Köszönjük.
formaegy
2022. október 18. 12:18
Büntetés? Semmi! Mint ahogyan a hazaárul kanadai ribancnál! M.o.-on a törvények csak a mezei emberre vonatkoznak! Gyalázat!
Esvány
2022. október 18. 12:10
"tudomása szerint az Action for Democracy a kinti magyarok körében gyűjtötte össze azt az 1,8 milliárd forintot" Ja, biztosan a Gáti Karcsi, a Soros Gyurka, meg a Biden Jóska gyűjtötte össze. Netán az amerikai adófizetők pénzéből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!