Elemző: A szankciópártiság tovább ront a baloldal helyzetén

2022. szeptember 23. 11:02

„A bevándorlás kérdéséhez hasonlóan a baloldal ismét szembemegy még a saját választóival is” – fogalmaz a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

2022. szeptember 23. 11:02
null

„A baloldali politikusok és az ellenzéki sajtó erőteljes szankciópárti álláspontot képvisel, Karácsony Gergely például még örömét is kifejezte amiatt, hogy Brüsszel az uniós pénzek visszatartásával igyekszik rávenni Magyarországot a szankciók támogatására. Azonban a magyar lakosság több mint kétharmada negatívan vélekedik a brüsszeli szankciókról, az emberek többsége úgy véli, hogy azok jobban ártanak Európának, mint Oroszországnak. Így nem nehéz belátni, hogy a bevándorlás kérdéséhez hasonlóan a baloldal ismét szembemegy még a saját választóival is, a támogatottságuk további csökkenése vagy legalábbis stagnálása várható” – mondta legújabb videóelemzésében Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: ezzel szemben az Orbán-kormány azért dolgozik, hogy a magyar nemzeti érdekeknek megfelelően át lehessen alakítani az európaiakra nézve nagyon súlyos következményekkel járó szankciós politikát, a kormánypártok pedig nemzeti konzultációt kezdeményeznek a témában.

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gintonic68
2022. szeptember 26. 13:11
"A baloldali politikusok és az ellenzéki sajtó erőteljes szankciópárti álláspontot képvisel, Karácsony Gergely például még örömét is kifejezte amiatt, hogy Brüsszel az uniós pénzek visszatartásával igyekszik rávenni Magyarországot a szankciók támogatására. " Akkor mégsem korrupció, meg jogállamiság az ál ok? Az uniós pénzek mint zsarolási eszköz? Cukiság...
Gögl
2022. szeptember 24. 22:15
.
tapir32
2022. szeptember 24. 10:51
Orbán a szankciók egy része alól felmentést szerzett. Olaj, Gáz. A balosok nem akartak kimaradni a gáz- és olajembargóból. Magyarország már rég tönkre ment volna. A baloldali összefogás propagandájában az szerepelt, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal megszüntetik az orosz gáz és olaj importját, Paks II-t nem építik meg és Paks I-et azonnal leállítják. A rezsicsökkentést és az ártámogatást eltörlik, hogy mindenütt az aktuális világpiaci ár érvényesüljön. Ez a felelőtlen politizálás! Ha, megvalósul Magyarország már rég tönkre ment volna.
erdei nyezega
2022. szeptember 23. 19:10
a cionista liberálbolsevikok nyűglődnek csak!......faszra buktak!......azt hitték hogy a magyarok imádják a háborút, a buzikat, transzvesztitákat le akarják szopni naponta, meg akarnak fagyni, meg éhen akarnak halni!......na meg el akarnak tartani 40 millió afrikai boxost, meg kecskebaszó iszlamistát!......... ja......hát? ...kibaszott nagyot tévedtek!.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!