Fél órát csúszott, de így is csak ezren kíváncsiak Márki-Zayék tüntetésére

2022. július 16. 17:45

A Jászai Mari téri rendezvényen a bukott miniszterelnök-jelölt is felszólal majd.

2022. július 16. 17:45
null

A Jászai Mari térre hirdetett tüntetést szombat délután 17 órára a katatörvény-módosítása ellen és „a rendszer áldozataiért” Márki-Zay Péter és mozgalma.

A Telex tudósítása szerint a demonstráció – melyen a bukott miniszterelnök-jelölt is felszólal majd – félóra csúszással kezdődött, de így sem lettek többen a tüntetők: nagyjából 1000-1500 résztvevő gyűlt össze.

A tiltakozásra egyébként előzetesen is csak néhány százan jelezték a részvételi szándékukat. Ennek fényében aligha meglepő, hogy a telexes újságíró beszámolója szerint nagyjából 16:45-kor „elkezdtek érkezni az emberek a képviselői irodaház előtti rakpartszakaszra. A színpad előtt sajtómunkásokkal együtt lézengenek maximum százan uniós és magyar zászlókkal. Páran fentről a rakpart korlátjáról nézelődnek”.

A cikk szerint a hangszóróból előbb „lelkesítő hangulatú Márki-Zay beszédrészletek” szóltak, ezután Gulyás Gergelynek a kormányinfón a katával kapcsolatban elmondott válaszait játszották.

Márki-Zay Péter beszédéről lapunk is beszámol majd.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. július 16. 22:54
Én marhára nem kedvelem sem MZP-t, sem Ferenc testvért, sem a többi baloldali figurát, de tényleg _muszáj_ ennyire alpárba lemenni, hogy minden ilyen ellenzéki figurára "bukott miniszterelnök-jelölt"-ként, bukott pártelnökként, bukott ezmegazként kell hivatkozni? Tudjuk jól, hogy megbuktak. Ott voltunk, mikor ez megtörtént. Kurvára nem kéne ilyen vérprimitív nyelvezetet használni. A másik nyelvezet, amitől a gyomrom kifordul a "mutatjuk" kezdetű klikkbait szemét használata. Ha "mutatjuk"-ot akarok olvasni, arra ott van az Origo, vagy a Bors, meg egy csomó másik bulvárszemét. Örülnék neki, ha a Mandiner tartózkodna ezektől a vérprimitív nyelvezetektől, mert ha erre vágynék, találhatnék magamnak ezer más médiafelületet.
WLaci
2022. július 16. 21:03
Csak ezren? Na akkor hirdessetek egy békamenetet, meglátjuk, mennyire lesz lelkes a debil csürhe a százezres rezsiszámlák mellett...
Andilla
2022. július 16. 21:00
Rövid helyszíni tudósítás, pár képpel: https://twitter.com/AndreaGerak/status/1548379287450882051 Az egyik fotó különösen sokatmondó.
chief Bromden
2022. július 16. 20:19
Maki, maki sokba kerülhet még ez neked, nem tudtad kordában tartani a tüntetőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!