Best of Jakab Péter

2022. június 10. 12:05

Összeállításunk a bukott Jobbik-elnök legemlékezetesebb pillanataiból!

2022. június 10. 12:05
null

Jakab Péter szerdán lemondott a Jobbik elnöki posztjáról, bár saját elmondása szerint „nem győzték le”. Jakab úgy tervezi, megtartja frakcióvezetői pozícióját, mindenesetre a Mandiner egy kis összeállítással szeretne megemlékezni a politikus pártelnöki tevékenységéről, kiemelve a legemlékezetesebb pillanatokat. 

1. Narancsos bukta

A Jakab Péter bukása által megihletett listát érdemes talán a narancsos buktás akcióval kezdeni. A Jobbik frakcióvezetőjének napirend előtti felszólalása 2019. november 11-én történt, ahol úgy fogalmazott: „Miniszterelnök úr, jó étvágyat kívánok a buktához, narancsos, nekem ízlik, és úgy látom, az országnak is. Fogadja szeretettel!”

Orbán Viktor a viszontválaszában felolvasta a nyilatkozatot, amit a Pongrácz-család tett közzé. Ebben felszólították a Jobbikot, hogy ne vegyék többé a szájukra az ‘56-os hős Pongrácz Gergely nevét, majd kisebb zúgolódás tört ki a sorok között, amire Orbán úgy reagált:

nyugalom, kis nyilasok, nyugalom.”

2. A szatyor száraztészta

A bukta mellett egy kis száraztészta is bekerült a parlamentbe. A Jobbik frakcióvezetője még 2019 júniusában, a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében arról beszélt, hogy a Fidesz nem azért nyerte meg a választásokat, mert annyira jól kormányoznak, hanem mert a kezükben van a média, az Állami Számvevőszék, „és a kezükben van egy szatyor száraztészta, amivel megvásárolják a legszegényebbek szavazatait”.

3. Krumplilóbálás

A narancsos buktával és a szatyor tésztával távolról sem merült ki Jakab Péter gasztronómiai ihletésű politikai aktivizmusa: 2020 októberében történt Jakab hírhedté vált krumplilóbálása. A parlament ülésére egy zsák krumplival érkezett a Jobbik-elnök, amelyet a Fidesznek címezett. Az akciót némiképp árnyalja, hogy a „krumplitrükköt” valójában a baloldal vetette be a szerencsi időközin. Korábban ugyanis kiderült, egy zsák krumplira a fideszes jelölt, Koncz Zsófia nevét írták rá, mintha a kormánypártok osztogatnák a csomagot a szavazatokért.

4. Parizer

Az étel, amivel talán örök időkre összeforrt Jakab Péter neve. Jakab többször is parizerrel pózolt közösségi oldalán, ez a gesztus pedig annyira egybe lett kötve Jakab Péter nevével, hogy a közéletben ettől kezdve szállóigévé vált a „parizerkampány”. Végül nem hozta be a várt eredményeket. 

5. Jakab Péter vs. melós

Talán az egyik legemlékezetesebb momentum Jakab Péter politikai karrierjében, amikor a „melósok” szószólójaként összeszólalkozott egy melóssal. 

Az akkori elnök Steinmetz Ádámmal forgatott egy riportot, amit azonban félbeszakított egy markológép. Jakab ordítozni kezdett a gépkezelővel, és az egész incidenst úgy értelmezte, hogy „a Fidesz egyre keményebb eszközökkel próbál elhallgattatni minket”.

Jakab Pétert az eset után megkérdezték, bocsánatot kér-e a melóstól, ő azonban azt válaszolta„Tudom, hogy az a Fidesz elvárása, hogy önként és dalolva feküdjek a dózer alá, és bocsánat, hogy nem feküdtem oda”, sőt, a pártelnök álláspontja az volt, hogy a melósnak kellene bocsánatot kérnie.

6. X-faktoros „karrier”

A gasztronómia mellett Jakab Péter elnöksége alatt a zene volt a másik nagy terület, ami előtérbe került. Emlékezzünk csak arra: Jakab Péter arra tett ígéretet 2022 márciusában, a választási kampány közepén, hogy ha nyer az ellenzék, elindul egy tehetségkutatón. 

Jakab ezen ígéretével némi összecsengést mutat az, hogy korábban énekelt is egy videón – ez mára már nem elérhető –, de talán ennél emlékezetesebb, hogy Eminemre ropta egy disznóvágáson: 

 

Nyitókép: Mandiner-grafika. Fotók: Facebook, YouTube, MTI/Koszticsák Szilárd, MTI/Mónus Márton, Mandiner-videó

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2022. június 10. 21:53
A Jobbik, eredetileg jobboldali pártnak indult. A Mandi a magyar jobboldali szimpatizánsok hiteles fóruma. Hogy lehet az, hogy itt mindenki rühelli Jakabot?
Bástyaelvtárs
2022. június 10. 16:56
Bravo mandiner! Ez aztán már újságírás a javából !:) A bbc elmehet a picsába a sztenderdjeivel, a szakmai kritériumok éllovasa vagytok
Box Hill
2022. június 10. 15:28
A Debil Kretének pártja (DK) biztos felveszi. Bár bizonyított többszörösen.
mdave88
2022. június 10. 14:44
https://www.youtube.com/watch?v=TdUkqlPYZjI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!