Újabb részletek Jakab lemondásáról: a politikus meg sem jelent a választmányi ülésen

2022. június 09. 07:49

Jakab társai, Z. Kárpát Dániel és Lukács László György a Facebookról tudták meg a lemondás hírét, ami meg is lepte őket.

2022. június 09. 07:49
null

A Mediaworks Hírcentrum videójának köszönhetően újabb részleteket tudhatunk meg Jakab Péter szerdai lemondásának hátteréről. Június 8-án került sor az egykori radikális párt választmányi ülésére, amit azután hívtak össze, hogy lemondott posztjáról Molnár Enikő, Jakab Péter kabinetfőnöke. A május 7-én újraválasztott Jakab és a küszöb alatti támogatottságra zsugorodó párt körül a Potocskáné Kőrösi Anita-féle ügy is nagy hullámokat vert az elmúlt időszakban.

Ilyen előzmények után volt mit tehát kibeszélni az ülésen – amelyen azonban a Mediaworks Hírcentrum videójának tanúsága szerint nem jelent meg maga a főszereplő, Jakab Péter. Lukács László Györgyék így a nagyközönséggel egyetemben a Facebookról értesültek a lemondásról, ami meg is lepte őket.

Z. Kárpát Dániel, a párt egyik alelnöke azonban a választmányi ülést követően nem volt hajlandó elárulni, hogy mi lesz Jakab további sorsa. A politikus szerint haladéktalanul összeül az országos elnökség, és döntenek arról, hogy miként tartják meg a tisztújítást. Z. Kárpát arról is beszélt, hogy az elnökhelyettes, tehát Potocskáné Kőrösi Anita, viszi átmenetileg a „szekeret”. Az alelnök bízik abban, hogy nem fogják tömegek elhagyni most a pártot, de leszögezte, hogy önvizsgálatot kell tartaniuk. Szabó Gábor, a Jobbik Országos Választmányi elnöke azt mondta, hogy meglepte és rosszul érinti őket Jakab lemondása.

***

A Mandiner Reakció legújabb részében pedig a Jobbik-exelnök kudarcos politikai pályaívét tekintettük át:

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Báthory Ödönke
2022. június 09. 12:17
Peti bátran elszaladt...
Gyikó István
2022. június 09. 11:15
a jákobpetya után talán a legtöbbet,fröcsögve"nyilatkozó"z.kárpát ill.a szilágyigyörgy voltak a legellenszenvesebbek...
llnnhegyi
2022. június 09. 11:15
Vona Gábor sem volt különb. Simicska/ Heller/Havas/, Apró-klán, Spinoza-ház árvái lettek.
Kamcsatka5
2022. június 09. 11:03
Ennek a körösnének nagyon jó szája van, olyan lendvai ( acélból ) magaslatokra prezenltál egy ilyen emésztőrendszeri bemenet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!