Kovács Zoltán a BBC-nek: Magyarország megvétózza az Oroszországgal szembeni EU-s olajembargót

2022. május 04. 19:20

Az államtitkár szerint a javaslat „elfogadhatatlan” és „tönkretenné a magyar gazdaságot”.

2022. május 04. 19:20
null

Magyarország megvétózza az EU azon javaslatát, amely az orosz olajimport betiltásáról szól – jelentette ki a BBC-nek Kovács Zoltán. Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára leszögezte, a javaslat „elfogadhatatlan” és „tönkretenné a magyar gazdaságot”.

Az uniós javaslat elfogadásához az EU mind a 27 tagállamának jóváhagyására szükség van, így Magyarország vétója elegendő ahhoz, hogy a szankciók ne lépjenek életbe.

A BBC műsorában a következő beszélgetés zajlott le a műsorvezető és az államtitkár között:

„Stephen Sackur: Tehát azt mondja, hogy amikor egységes uniós fellépésről van szó, akkor élni fognak a vétójukkal. Ezt fogják tenni?

Kovács Zoltán: Röviden igen. De önnek is tudnia kell, hogy miként működik az Európai Unió. A javaslat Brüsszelből érkezik... vagyis az Európai Unió adminisztratív, bürokratikus központjából – nem a tagországoktól.

Pontosan tudják, hogy amit javasolnak, az ellenkezik a magyar érdekekkel, nem megvalósítható, és ha ezt támogatjuk, akkor teljesen tönkretesszük a magyar gazdaságot.”

Nyitókép: Faebook

 

 

Összesen 364 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2022. május 05. 13:28
Azt is mondta, hogy "megörököltétük" az orosz függőséget. hogyne, 12 év kormányzás után, tavaly írtatok alá 15 évet a Gazprommal... Hazaáruló kutyák.
Lajoss
2022. május 05. 12:56
Zoli,inkább döngesd tovább az Orosz Barbit,az jobban megy neked..
Senye Péter
2022. május 05. 09:50
Ez az embargó nagyra nőtt óvodások játéka. 'Add vissza a babaruhát' - színvonal.
Reszelő Aladár
2022. május 05. 09:48
Úgyis minket utálnak. Mások egyetértésére és támogatására pedig nem tartunk igányt. Ha meg emiatt akarnak az Unióból kidobni, akkor legalább tudjuk, hogy merre vagyunk arccal. Simán elvárnák tőlünk, hogy vállaljunk plusz kockázatot, amiért semmi ellentételezés nem jár tőlük. Nem láttam egyetlen tervet sem arra vonatkozólag, hogy melyik ország vállalná az itteni piacok finomított termékekkel való ellátását pláne nem, hogy milyen áron. Mert senki sem tudna felénk egy ilyet garantálni. Mert nekik sem lesz. Amúgy pedig nem ettől fog a háború megállni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!