Független médiafigyelő delegáció érkezik Budapestre a választások miatt

2022. március 26. 15:26

A Transzparens Újságírásért Alapítvány korábban rámutatott arra, hogyan befolyásolnák külföldről a választásokat a médián keresztül, részben hazai baloldali szereplők közreműködésével. Most független szakértőket hívtak Budapestre, hogy ellenőrizzék a voksolás tisztaságát.

2022. március 26. 15:26
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

A Transzparens Újságírásért Alapítvány független nemzetközi Választási Médiafigyelő Delegációt szervez annak érdekében, hogy megfigyeljék a magyar média működését a választási időszakban – közölte a Mandinerrel a szervezet. Kifejtették: a szakértők hivatalos választási megfigyelőként lesznek regisztrálva. 

Az alapítvány nemrég publikált elemzésében rámutatott arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető külföldi szakemberek miként vesznek részt Bajnai Gordon médiához köthető projektjében. A Gyurcsány Ferenc köre által fémjelzett hálózatot a Mandiner is részletesen ismertette. Most tovább mennek: olyan külföldi független médiaszakembereket hívtak a szervezet részéről Magyarországra, akik

a választási időszak alatt hivatalos választási megfigyelőként vizsgálhatják ezeket a részben külföldről irányított médiafolyamatokat. 

„Több hónapja készítjük elő a Transzparens eddigi legkomolyabb nemzetközi projektjét, melynek keretein belül tizenhat szakembert hívtunk meg Magyarországra a választásokra. Megtiszteltetés számunkra, hogy Claude Chollet vezette francia társszervezetünk is részt vesz a munkában” –nyilatkozta lapunknak Nagy Károly, a Transzparens menedzsere.

Az alapítvány vezetője elmondta továbbá azt is, hogy a Választási Médiafigyelő Delegáció tapasztalatairól jelentés készül majd. A következő napokban pedig a Transzparens megkeresi a magyar közéleti sajtó legfontosabb szerkesztőségeit annak érdekében, hogy a delegáció tagjai személyesen is találkozhassanak az újságírókkal.

Ismeretes: hazai Soros-szervezetek és baloldali EP-képviselők javaslatára az EBESZ teljes körű megfigyelői missziót küldött Magyarországra, ám ennek elfogultságára és tévedéseire többen is felhívták a figyelmet.

Nyitóképünk illusztráció: Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetője nyilatkozik a sajtónak a csongrádi művelődési házban tartott lakossági fóruma előtt 2014. március 20-án. Mögötte Komáromi Zoltán, az ellenzéki összefogás helyi jelöltje (MTI/Ujvári Sándor)

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2022. március 26. 23:57
a hozzaszolo orbanistak fele azt sem erti a hirbol, hogy ez orban akcioja. Putyini sablon megint.
olajfa1
2022. március 26. 18:53
A "médiafigyelő delegációt" ki figyeli és felügyeli és kontrolálja?
Dezsőke
2022. március 26. 18:47
HOGY MIT SZERETNÉNK? "Jogosultsága", esélye az ország vezetésére, a béke fenntartására, különösen a mai háborús helyzetben, csak az Orbán kormánynak van. Az emberek bizalma a kormány iránt változatlan. A baloldal kiszámíthatatlan, naponta változó állásfoglalásai veszélyeztetik a békét és biztonságunkat. Átgondolatlan lépéseik, különösen Márki-Zay Péter zavaros, feltételek nélküli "kapcsolatai" kötődései" és szavai és döntései miatt vissza nem fordítható ideológiai, szellemi, részben pedig sajátos fizikai "gyarmattá" válnánk. Ezt nem akarhatjuk! Nem hagyhatjuk magunkat sem ismeretlen távoli érdekektől, sem Gyurcsány Ferenctől, sem Márki-Zay Pétertől megvezettetni. Továbbra is nyugalomban, békében szeretnénk élni!
Rasdi
2022. március 26. 18:31
Amikor megláttam a címben a "független" szót, rögtön meglett a véleményem az egészről. Olyan hogy független, egyszerűen nem létezik. Legfeljebb olyan, hogy viszonylag nehéz kimutatni a tényleges függőséget, ami viszont valahol megvan. Ha esetleg nem azonnal és nem közvetlenül lehet is menni a kasszához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!