Megvalósulhat az elmúlt harminc év bűnöseinek elszámoltatása

2022. március 05. 13:58

Ehhez a mentelmi jogot is el kell törölni, amit egyedüli pártként követel a Mi Hazánk.

2022. március 05. 13:58
null
Dúró Dóra

„Hiába próbálja kétharmaddal bebetonozni Polt Pétert a Fidesz, ha korrupcióellenes ügyészséget hozunk létre, megvalósulhat az elmúlt harminc év bűnöseinek elszámoltatása. Ehhez persze a mentelmi jogot is el kell törölni, amit egyedüli pártként követel a Mi Hazánk a magyar politikában.

Nem képzelhető el úgy a felelősségre vonás, hogy a mentelmi joguk mögé bújhatnak a politikusbűnözők, hiszen most is az a bevett gyakorlat, hogy a két nagy tömb képviselői rendre bevédik egymást azzal, hogy nem függesztik fel a másik mentelmi jogát - kölcsönösen. Ráadásul a Fidesz szétlopta az országot, és egymást védik a bűnözőik, míg a baloldal képviselőjelöltként indítja azt a Czeglédy Csabát, akit jogerősen elítéltek adócsalásért, emellett a választás előtt három hónappal bonyolít le tízmilliárdos bizniszt Mészáros Lőrinc és Bige László, aki Márki-Zay Péter legfőbb támogatója. Ebből nem lesz elszámoltatás, arra csak a Mi Hazánk a garancia!

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amelynek képviselői minden esetben a mentelmi jog felfüggesztése mellett szavaznak, és minden jelöltünk vállalja, hogy soha semmilyen esetben nem bújik emögé. A törvény előtt tényleg legyen mindenki egyenlő!”

(MTI-OS)

(Fotó: A magyar Országgyűlés/MTI)

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik