Origo: Nem Magyarország akadályozta az Oroszország elleni még keményebb szankciókat

2022. február 26. 11:26

A szlovák miniszterelnök sajtótájékoztatóján is kiderült, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke alaptalanul vádolta meg Magyarországot, írja a lap.

2022. február 26. 11:26
null

Eduard Heger szlovák miniszterelnök sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre röviden cáfolta Donald Tusk Európai Néppárt-elnök nyilatkozatát, amelyek szerint az Európai Unió Tanácsában az olaszok és a magyarok akadályozták meg Oroszország leválasztását a SWIFT-rendszerről – írja az Origo.

Németország, Magyarország, Olaszország olyan tagállamok, amelyek szégyellhetik magukat, mert vétózták a kemény oroszellenes szankciókat az unióban – jelentette ki Donald Tusk, miután hajnalban véget ért az Európai Tanács rendkívüli ülése. Kiderült azonban, hogy tipikus álhírről volt szó.

A francia TV5 Europe közszolgálati televízió kora esti politikai műsorában a Sciences-Po párizsi politikai főiskola Európa-ügyi tanára azt mondta, a három ország, amely a még szigorúbb Oroszország elleni fellépést megakadályozta, Németország, Olaszország és Ausztria volt.

(Fotó: Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke gdanski sajtóértekezletén 2021. november 8-án. MTI/PAP/Adam Warzawa)

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pjozsi55
2022. február 27. 13:06
Ez egy görény. Kár volt támogatni őt
Jooee
2022. február 26. 15:31
Tusk, csak a ballibsi etikett szerint nyilatkozik, azaz hazudik.
kunfia
2022. február 26. 14:36
Hát persze,hogy nem Magyarország akadályozta meg a keményebb szankciókat.Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal.
artojan
2022. február 26. 14:32
TUSK-Ó HOPKINS ..az europeér !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!