Jézus után Kossuth Lajoshoz hasonlította magát Márki-Zay Péter

2022. február 06. 17:02

„Gyurcsány csak azért nem támogatta az állampolgárság megadását, mert a külhoniak nem rá szavaztak volna” – jelentette ki Márki-Zay. Hiába Simon András minden irányított kérdése, a szokásosnál is nagyobbat ment vasárnap este a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

2022. február 06. 17:02
null

Újra vasárnap, újra hétértékelő Márki-Zay Péterrel. Az elmúlt egy hónap menetrendje szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnap este sértegeti valamelyik társadalmi csoportot, majd kedden elmegy az ATV-be elnézést kérni, illetve megmagyarázni, hogy nem is úgy értette. Január elején a covid-halálozás és a választási esélyek közötti összefüggéseket ecsetelte, majd fideszes zsidókról beszélt, a hónap végén pedig fogyatékosozott.

Kivételt ez alól a január 16-i alkalom, és a múlt hét vasárnap jelentett, – igaz, ekkor sikerült nekimennie a hatósági áras termékeknek, illetve kikotyognia egy belső mérést – mindkétszer az ATV-től igazolt Simon András szoros kontrollja alatt szerepelt a miniszterelnök-jelölt. Nem volt ez másként ezen a vasárnapon sem.

Simon első felvetése  a kampányköltések voltak. Lapunk írt először arról, már közel 50 milliót költött Facebook-hirdetésekre Márki-Zay,

csakhogy vagyonnyilatkozata alapján nem világos, miből.

Márki-Zay válaszát a gyenge hangminőség miatt alig lehetett hallani, de valami olyasmiről beszélt, hogy ő még azoknak a családtagjainak is nyilvánosságra hozza a vagyonnyilatkozatát, akiknek ez nem lenne kötelessége. Megismételte azt is: a közel 50 milliós költést az emberek adományaiból fedezte.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy ezen a héten sem fizette ki senkinek a hatmillió forintot, majd arról beszélt: az ellenzéki aktivistáknak könnyű dolga van, mert amikor járják a kocsmákat, és megkérdezik tőlük, hogy miért küldte el Indiába szemműtétre a magyarokat, csak vissza kell válaszolniuk: „jelentkezett valaki az egymillió forintért?” A válasz egyébként igen, többek között Deák Dániel és Bohár Dániel is,

de Márki-Zay szerint senki nem jelentkezett a pénzért.

Márki-Zay szerint a Fidesz legújabb, szembesítő videója a kijelentéseivel kapcsolatban propaganda, szerinte kiragadták a kontextusukból („Felháborító vágások vannak benne”) a részleteket, azt ajánlotta az embereknek, nézzék meg a teljes felvételeket az ő saját oldalán. „Nézzék meg előtte is az öt másodpercet, meg utána is az öt másodpercet” – kérte az embereket Márki-Zay.

A hét utcafórumairól így mesélt Márki-Zay: „Nagykátán kezdtünk pénteken, utána Cegléden, Kossuth városában éppen Kossuth Lajos küzdelméhez hasonlítottam azt a küzdelmet, amit vívunk. Érdekes, hogy már 174 évvel ezelőtt is azért a polgári szabadságért és a polgárosodásért küzdöttünk, amiért most” – mondta Márki-Zay, aki nemrég Londonban egy zavaros hasonlatban azt fejtegette, hogy Péterfi Judit és Simon András csatlakozása vallásos élményt jelentett számára, mivel a két sajtós úgy eldobott mindent, mint az apostolok, akik mindenüket hátrahagyva követték Jézust – ezzel kvázi magát a Megváltóval azonosította akkor.

Simon András ezután az orosházi esetről érdeklődött, mire Márki-Zay elmondta, nem fizikai fájdalmat okozott neki a legyintés, hanem az fájt neki, „hogy lehet így átitatni  gyűlölettel az embereket?” Simon András következő kérdése, hogy mennyien voltak az elmúlt napok vidéki utcafórumain, de Márki-Zaynak itt is sikerült elterelnie a témát: elmondta, „néha meglepően sokan” jöttek el ezekre a kampányrendezvényekre, egyszer például egy idős hölgy odajött hozzá, mosolyogva megfogta a kezét, majd a szemébe mondta, hogy utálja (mármint Márki-Zayt- a szerk).

miszerint a magyar miniszterelnök egy soviniszta román politikussal együtt vett részt egy madridi találkozón.

Ezt követően következtek a nézői kérdések. Márki-Zay elmondta, tervben van egy erdélyi útja, mert mindenképpen szeretne találkozni a határon túli magyarokkal, de hozzátette: szeretne menni Szabadkára és a Felvidékre is.

Márki-Zay zavaros fejtegetésbe kezdett 2004-ről, és elmondta: Gyurcsány csak azért nem támogatta az állampolgárság megadását, mert a külhoniak nem rá szavaztak volna. Itt a hang teljesen elment – mintha valaki direkt lehalkította volna – majd azt lehetett hallani, ahogy Márki-Zay kijelenti: Gyurcsány és Orbán tulajdonképpen ugyanúgy cselekszik, ha a határon túli magyarokról van szó.

 

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. február 08. 07:53
"....Jézus után Kossuth Lajoshoz hasonlította magát Márki-Zay Péter..." PEDIG EZ A MÁRKIZAJ EGY "KIKÖPÖTT HUNYADIJÁNOS"--AKI, MINTTUGGYUK KOSÚÚTAPÁNKHO'N HASONLÓAN SZINTÉN KORMÁNYZÓ VÓT...ANNO. DE VAN BENNE VALAMI AZ ÁLDOTTEMLÉKŰ HORTYMIKLÓSBÁ'-BÓL IS---HALÓ PORAIBA' IS ÁLDOM SZENT SZELLEMI HAGYATÉKÁT A JÓ "NIKI BÁCSINAK" ....UGYI...
Roszi
2022. február 07. 12:51
Ez a beteg ember tuti csak megtévesztés!
syphax
2022. február 07. 11:24
ZAJOS BAZZDMEG! TE LEGINKÁBBG A ZOLI BOHÓCHOZ HASONLITASZ A LIZSÉ-BE'....CSAK Ő OKOSABB VÓT' NÁLAD...KISPÖCÖRŐ!
Armageddon
2022. február 07. 10:00
Itten(sic!) csak te önlájkoló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!