Márki-Zay Péterfi Judit és Simon András csatlakozásáról: Ez egy majdnem vallásos élmény

2022. január 27. 07:42

„Katolikusként sokat olvassuk meg halljuk a Bibliát, és látjuk, hogy az apostolok mindent eldobtak, és követték a mestert, de vannak még ilyen emberek” – mondta Márki-Zay, aki a Magyar Nemzet tudósítása szerint emellett a londoni magyarok Fidesz-szavazó hozzátartozóin gúnyolódott.

2022. január 27. 07:42
null

Szerdán Londonban járt Márki-Zay Péter, ahol ott élő magyarokkal találkozott. Az eseményt a Facebook-oldalán is élőben közvetítette, de a Magyar Nemzet helyszíni tudósítást is írt. Ebből kiderül: Márki-Zay a megjelentek hozzátartozóin gúnyolódott, és vallásos élményként élte meg Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához, annak ellenére, hogy sajtófőnöke többször megtiltotta neki, hogy kérdésekre válaszoljon nyilvános eseményeken.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az eseményen arról értekezett, sokan összefogtak azért, hogy Magyarország „ne legyen Európa legnyomorultabb országa”. Kiemelte, ő személy szerint vallásos élményként tapasztalta meg Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

Péterfi Juditot, amikor Simon Andrással felkerestük azt mondta jön, mindent eldob. A kommunikációs vezetőm, Simon András egy tapasztalt vezető, és ő is felajánlotta a segítségét (...) Ez egy majdnem vallásos élmény. Katolikusként sokat olvassuk meg halljuk a bibliát, és látjuk, hogy az apostolok mindent eldobtak, és követték a mestert – én is hajlamos voltam mindent eldobni – de vannak még ilyen emberek” – mondta Márki-Zay, aki nem először használja a Messiás-hasonlatot: a legfrissebb videójában például álmokról és látomásokról beszél, meg arról, hogy bár soha nem jelent meg neki Szűz Mária, de hisz a csodákban – keresztény ember létére.

Márki-Zay emellett nem volt rest megsérteni a londoni magyarok hozzátartozóit sem.

A tapasztalatot, amit itt szereztetek, próbáljátok meg haza vinni. Mindenki  hozzá tud tenni ahhoz, hogy Magyarország egy normálisabb hely legyen. Meg persze mindenki, aki itt ül, annak van 2-5-10 magyar rokona. Olyan is van, aki a Fideszre szavaz. Most ne mondjam azt, hogy normális?!” – viccelődött – feltehetőleg Laáár András által alakított Besenyő Pista bácsi produkciójára utalva – a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay megint beszélt árulásról és Gulyás Mártonról is, ezt ebben a cikkben találhatja.

 

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 09. 07:44
akkor nem őt láttam egy balatoni lángossütödében, éppen lángos sütés közben. nagy csoda valóban, hogy bárhova is felvették, de a bukottak összetartanak -
syphax
2022. január 29. 06:58
p.S.: KB. AZ "ENYÉM A VÁR, TIETEK A LEKVÁR" INFANTILIZMUS--AZAZ GYERMETEG HÜLYÖNCSÉG PÉTERFFY-VEL SIMONNAL MEGSPÉKELVE--ÓVODÁSSZINT.
syphax
2022. január 29. 06:54
Messianisztikus ÖNFONTOSKODÁS. KEVÉS VALÓDI TUDÁS--ÉS OLVASOTTSÁGHIÁNY-- MIATTI HELYZETÉRTÉKELÉSBELI TOTÁLIS ZAVAR.
szürkeSzarvas
2022. január 27. 18:22
Ez az ember gáz. Nagyon gáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!