Sajtófőnöke mondja meg Márki-Zaynak, milyen témában nyilatkozhat

2022. január 05. 13:45

Márki-Zay szeretett volna, de nem válaszolhatott egy szerdai sajtótájékoztatón feltett kérdésre.

2022. január 05. 13:45
null

Csak a népszavazás, illetve az ehhez szükséges aláírásgyűjtés ügyében kérdezhettek a baloldali ellenzék közös, szerdai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter új sajtófőnökének köszönhetően – derül ki a baloldali miniszterelnök-jelölt közösségi oldalára felkerült videóból (lentebb).

Karácsony terjedelmi, Márki-Zay tematikus korlátozást kapott

A baloldali népszavazás apropóján rendezett eseményen a pártok megjelent képviselőinek nyilatkozatait követően először a sajtótájékoztatót témájában tettek fel kérdéseket a sajtó megjelent munkatársai. Elsőként a népszavazás kezdeményezőjét, Karácsony Gergelyt illette a válaszadás joga, azonban Márki-Zay Péter sajtófőnöke ellentmondást nem tűrően közölte a főpolgármesterrel, hogy mindössze egy mondatban válaszolhat. És bár volt, aki próbálkozott, a sajtófőnök rövid úton „lekeverte”.

A sajtótájékoztató egy pontján (videó lentebb), egy nem az említett két témába vágó kérdés (a videón ugyan nehezen hallható, de a kérdés a Telex cikke szerint Márki-Zay frakcióját érintette volna) kapcsán a baloldal miniszterelnök-jelöltje kénytelen volt beismerni:

Én szívesen válaszolok, de a Judit itt azt mondja, hogy a témához ragaszkodunk.”

Sakk-matt

A jelenetet követően Márki-Zay Péter kínosan mosolyogva még egyszer megkérdezte, válaszolhat-e, de sajtófőnöke nem engedte meg.

Márki-Zay: Válaszolhatok?” Sajtófőnök: „Nem”

– hallható a felvételen. Péterfi Judit indoklását viszont részben elnyomja egy szirénázó autó hangja.

Így mentette volna meg a helyzetet a baloldali miniszterelnök-jelölt

Márki-Zay végül önállósította magát, odalépett a mikrofonokhoz és az M1 tévé riporterének címezve azt mondta, szívesen válaszol minden kérdésre egy Orbán Viktorral folytatott nyílt vitában. Ezzel véget is ért a sajtótájékoztató.

Az említett jelenetet az alábbiakban tekintheti meg:

Kapcsolódó

Márki-Zay Gyurcsányról: Azt, hogy ki a kapitány, ő mondja meg

A baloldal miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy bár nem tart tőle, biztosan le tudja őt váltani a Demokratikus Koalíció elnöke. Bővebben is érdekel...

Összesen 350 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. január 06. 16:13
majd ha egyedül lesz? folytatja! ha meg nem úgyis meghasonul!
lendvaiildiko
2022. január 06. 13:29
Ez a Maki nője? Olyan, mint egy fölfújt béka.
lendvaiildiko
2022. január 06. 13:29
Ez a Maki nője? Olyan, mint egy fölfújt béka.
antioxi
2022. január 06. 11:14
Mindent elkövet a bal-libsi népség, hogy a víz felszínén tartsák a futóbolondot, de már süllyed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!