Rég cáfolt álhírrel támadja Orbánt a Jobbik

2022. február 04. 12:45

„A saját nemzetébe éket verő” Orbán Viktor adjon számot, miért ül le egy asztalhoz Madridban a szélsőséges magyarellenes román AUR párt vezetőjével– követelte a Jobbik alelnöke, Gyöngyösi Márton és párttársa, Fazakas Attila péntek déli sajtótájékoztatóján. Eközben négy nappal ezelőtti a hír, hogy George Simion amúgy annak ellenére ment oda, hogy meg se hívták, és tegnap óta tudjuk, hogy maguk a biztonságiak dobták ki, amikor mégis megpróbált bejutni.

2022. február 04. 12:45
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

Online sajtótájékoztatót hirdetett délre a Jobbik, egészen pontosan Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, valamint Fazakas Attila, az ellenzék Fejér megyei képviselőjelöltje, nemzetpolitikai felelőse.

A sajtótájékoztató címe „Magyargyűlölő román párt a Fidesz új szövetségese”.

Azt az álhírt ismételték el, miszerint George Simion, az Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) párt elnöke találkozott Madridban, a konzervatív pártok találkozóján Orbán Viktorral, és ebből vezeti le majd azt a következtetést, hogy a két párt szövetséges.

Ezt ismételte el Gyöngyösi Márton és Fazakas Attila.

Gyöngyösi beszélt Magyarország állítólagos elszigetelődéséről, uniós vétóról, Európai Néppártról, volt szélsőjobboldalizás, Le Pen-ezés, Putyin trójai falovazásával, szó szerint pedig az AUR kapcsán azt mondta: 

továbbá:

„olyan emberekkel is összeáll, akik nem csak Európát verik szét, hanem a magyar nemzetet is megosztják”, s „ez kétségtelenül új szint”, kérdés, hogy Orbán most „a magyar nemzetbe kíván-e éket verni”, illetve „a saját nemzetének is hadat üzen?”

Fazakas még egy lapáttal tett a retorikára, mondván, korábbi kormányokkal ilyen még soha nem fordult elő, mint a mostanival, hogy

„Orbán Viktor leült azzal az emberrel, akinek elhangzott olyan nyilatkozata is, hogy nincs helye a magyar érdekképviseletnek Bukarestben”

Valóban, az AUR-ról azt érdemes tudni, hogy elsősorban kőkemény oltásellenességgel (meg legutóbb egy kis tintával) került be a köztudatba, jelentős támogatója a román ortodox egyház, és elég sok magyarellenes megnyilvánulása is volt, többek között az úzvölgyi temetőgyalázásban is az első sorban harcolt az osztrák-magyar katonai temető elrománosításáért kamu román sírokkal. George Simion ugyanakkor nagyon erősen szeretné úgy láttatni a helyzetet, hogy nem csak ő szimpatizál egyes kérdésekben – nemzetépítés, persze román és erőszakos szemszögből, családtámogatások, egyebek – a magyar kormánnyal, hanem itt valamiféle szövetség van kialakulóban. Ezért is próbált mindenáron beavászkodni a madridi fórumra, és bejelentette előre, hogy ő bizony tárgyalni fog Orbán Viktorral. A hír nagyot ment a balos sajtóban (itt, itt és itt), lám-lám, Orbán kikkel szövetkezik!

(ezt még hellyel-közzel leírták néhol a sajtóban is), sőt,

Az álhírt tehát napokkal ezelőtt cáfolták, a Jobbik mégis ezzel a sztorival rukkolt elő egy sajtótájékoztatón.

Fotó: Gyöngyösi FB

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. február 05. 00:13
Nem lehet, hogy keverik Orbánt Fekete-Győrrel, szövetségesükkel, aki még pártvezetőként kampányolt ennek a román magyarellenes pártnak?
mitfizetsky
2022. február 04. 23:35
A falu bolondja all mellette?
balbako_
2022. február 04. 17:38
Az ott elfogadott dokumentum tanúsítja, hogy ott sem voltak.
ThunderDan
2022. február 04. 17:00
Szürreális. Nincsenek már szavak... EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!