VOX: Az AUR nem volt meghívva a madridi találkozóra

2022. január 31. 11:20

Márki-Zay Péter is arról beszélt, hogy a madridi csúcson a magyarellenes AUR is képviseltette magát, a VOX azonban közleményben határolódott el a párttól.

2022. január 31. 11:20
null

Mi is beszámoltunk a hétvégi madridi konzervatív csúcstalálkozóról, amelyen a közös nyilatkozat aláírói leszögezték: szembeszállnak az európai történelemtől idegen, „demográfiai öngyilkossághoz” és a társadalom átalakításához vezető politikai áramlatokkal. Részletesebb beszámolónkat az eseményről ide kattintva olvashatják el.

A csúccsal kapcsolatban többen is terjeszteni kezdték azt a híresztelést, miszerint a magyarellenes román formáció, az AUR is részt vett rajta. Ezt Márki-Zay Péter is megosztotta közösségi oldalán, mint írta, „így néz ki Orbán Viktor diplomáciája, ide züllesztette Magyarország külkapcsolatait”.

Csakhogy nem úgy volt

A valóság azonban az, hogy az AUR nem volt meghívva és nem írta alá a deklarációt. Jorge Buxadé EP-képviselő, a VOX tagja Twitteren írta: a madridi csúcstalálkozón az egyedüli román delegáció a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt volt, akit Aurelian Pavelescu képviselt. 

Nyitókép: Twitter

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. január 31. 14:36
Jo a Marki. Most mar ketsegeim tamadtak, hogy tenyleg gyereke 7 gyereke van-e, ahogy mondja?
Ma is bukik a Zorbán...
2022. január 31. 14:09
A maki egy OSTOBA, ABERRÁLT bolsevista suttyó. Csak ez magyarázhatja, hogy azt hiszi, a Vox testvérpátja a Mosléknak. Mert ha a Vox újfaszista (azaz szocialista) lenne, akkor a Moslékos csürhe barátja lenne. De szerencsére nem az...
orygabor
2022. január 31. 14:08
De hát ott volt! AURelian!
Rugo
2022. január 31. 13:54
Márky-Zay: "korábbi KGB ügynök, Vlagyimir Putyin" --- Ez az ember elmebeteg? Az biztos, hogy Magyarország ellensége! Már csak hülyeségénél fogva is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!