Az EP-képviselőkhöz fordult Deutsch Tamás a SorosLeaks miatt

2022. február 16. 09:45

A fideszes politikus szerint a Soros-féle hálózat már az uniós intézmények integritását veszélyezteti – számol be a Magyar Nemzet.

2022. február 16. 09:45
null

Deutsch Tamás levélben fordult az európai parlamenti képviselőkhöz, szerinte ugyanis végérvényesen lelepleződött a Soros György amerikai pénzügyi spekuláns által finanszírozott hálózat működési mechanizmusa – számol be a Magyar Nemzet, amely cikksorozatot készített egy terjedelmes, zömében Skype-interjúkból álló dokumentumcsomagból. A fideszes politikus úgy véli, a SorosLeaks cikksorozat azok számára is

megcáfolhatatlan bizonyítékokkal szolgál, akik eddig kitalációnak vagy összeesküvés-elméletnek minősítették

a Soros-hálózattal kapcsolatban megfogalmazott állításokat.

Az EP-képviselő rámutatott: a nyilvánosságra került felvételeken a Soros György érdekkörébe tartozó NGO-k vezetői, kutatói, újságírók, illetve politikusok számolnak be zavarba ejtő őszinteséggel a hálózat által alkalmazott kettős mércéről, álhírterjesztésről és manipulációról, amely Magyarországot és Lengyelországot éri, azok egyes politikai ügyekben képviselt patrióta álláspontja miatt. Deutsch úgy véli, a leleplezés által bemutatott jelenség valójában egy összeurópai probléma, a manipulációs gépezet nem csupán a nyugati fősodratú médiában alakított ki meghatározó befolyást, hanem az Európai Unió alapintézményeinek tevékenységét és döntéseit is egyre növekvő mértékben vonja irányítása alá az amerikai spekuláns hálózata.

Kijelentette, a felvételek alapjaiban kérdőjelezik meg a média objektivitásába és függetlenségébe vetett hitet, és teljesen új nézőpontba helyezik az Európát, az Európai Uniót érő külső beavatkozás problémakörét is,

a Soros-féle hálózat már az uniós intézmények integritását veszélyezteti.

Ezért Deutsch szerint eljött az idő, hogy ezzel a kérdéssel, a Soros-hálózat uniós intézményekre gyakorolt külső befolyásának ügyével végre érdemben foglalkozzanak, hiszen megengedhetetlen, hogy bármely érdekcsoport által finanszírozott hálózat a fentihez hasonló befolyásra tegyen szert akár az európai médiára, akár az uniós intézmények működésére, akár az egyes tagállamokról alkotott külső megítélés kialakítására.

(Fotó: Dalibor Rohac szlovák származású kutató, aki az American Enterprise Institute munkatársaként vizsgálta Kelet-Közép-Európa és az unió folyamatait, Videa)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sróf
2022. február 16. 10:25
Helyes. Kurvára ütni kéne ezt a vasat, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon és külföldi médiumok is beszámoljanak ezekről a felvételekről. Ilyenkor látszik meg igazán, mennyire hiányzik a konzerv oldalon egy olyan hálózat, mint az internáciké.
Armageddon
2022. február 16. 10:18
Dojcs ott micsoda?
Rocktoberi
2022. február 16. 10:12
Nem fog történni semmi. Egy nagy rakás uniós képviselő van a zsebében a vén varangynak.
kunfia
2022. február 16. 10:10
"Donáth Anna : Az Európai Bíróság döntött: lesz jogállamisági mechanizmus. Orbán Viktor veszített, Magyarország pedig győzött. Győzött, mert a magyaroknak járó uniós pénzeket többet nem lehet következmények nélkül a miniszterelnök családjának gazdagodására költeni. Azokról a pénzekről van szó, amelyeket a magyarok megélhetésére, valamint kórházra, iskolára és munkahelyekre kellene költeni. A jogállamisági mechanizmus ugyanis azokat a tagállami kormányokat bünteti, akik az EU-s pénzek eltérítésével rombolják a jogállamot, és építik le a demokráciát. De bárhogy is döntöttek az Európai Unió Bíróságán, végső soron nekünk, magyaroknak kell megvédenünk a demokráciánkat és a hazánknak járó EU-s pénzeket is. Kormányt kell váltanunk április 3-án, hogy olyan országot építhessünk az uniós forrásokból, amelyben mindenki jól jár, nem csak a fideszes kiváltságosok. Egy olyan országot, ami mindannyiunk Magyarországa."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!