A panelprogram a valódi rezsicsökkentés – jelentette ki Márki-Zay egy ózdi panelben

2022. január 30. 16:05

A miniszterelnök-jelölt szerint nem is lett igazából az elmúlt években olcsóbb az energia itthon.

2022. január 30. 16:05
null

Ózdon járt Márki-Zay Péter – legalábbis erről tanúskodik a miniszterelnök-jelölt videója, amelyet vasárnap délután töltöttek fel a Facebookra. Ebben Márki-Zay rögtön az elején megállapítja: sok a panel a borsodi városban. Hozzátette: ezek korosodó panelek.

Amikor a helyi ellenzéki jelölt a panelprogram fontosságáról kezdett beszélni, Márki-Zay egyszemélyes monológra váltott, és újra  belekeverte mondandójába a rezsicsökkentést. „Ez a valódi rezsicsökkentés, amit én mindig mondok, hogy a kormány ostobán csinálta” – jelentette ki Márki-Zay, aki tehát ismét belerúgott egyet a második Orbán-kormány egyik legnépszerűbb intézkedésébe.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje újra leszögezte: szerinte az embereknek az Orbán-kormány rezsicsökkentése nem volt érdemi segítség,

mert az általános forgalmi adóval és a különadókkal szerinte megfizetik a különbözetet.

A videóból az is kiderül, hogy Márki-Zay is panelben lakott korábban, ezért tudta kettesével venni a lépcsőfokokat. A felvétel úgy zárul, hogy Márki-Zayék megállapítják: ők „valójában nem is rezsicsökkentés-ellenesek, csak hatékonyabbá akarják tenni” ezt az intézkedést.

Márki-Zay nem először ment neki a rezsicsökkentésnek

 A miniszterelnök-jelölt még az előválasztás második fordulója előtt, egy Dobrev Klárával való vita során kritizálta azt. „Az baj a rezsicsökkentéssel, hogy nagyon könnyű megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni” – mondta októberben Márki-Zay, aki

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentés kapcsán a fentieken túl is többször kifejtette: nem ért egyet az Orbán-kormány álláspontjával. Mint arról lapunk is beszámolt, egyszer például népbutításnak titulálta a rezsicsökkentést. Mint fogalmazott: szerinte „mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni”.

*** 

Márki-Zay: Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni

A baloldal miniszterelnök-jelölte már számos alkalommal kifejtette véleményét a rezsicsökkentésről. „Meg lehet nyerni egy választást mindaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük” – nyilatkozta. Elmondta, hogy szerinte a rezsicsökkentés népbutításde arra is kitért már, hogy szerinte az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy nagyon könnyű megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. A baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy véli, az árakon keresztül kell takarékosságra ösztönözni az embereket. Mint erről fogalmazott: „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni”.

A baloldal miniszterelnök-jelölte már számos alkalommal kifejtette véleményét a rezsicsökkentésről. – nyilatkozta. Elmondta, hogy szerinte a rezsicsökkentés de arra is kitért már, hogy szerinte A baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy véli, az árakon keresztül kell takarékosságra ösztönözni az embereket. Mint erről fogalmazott:

 

Nyitókép: Márki-Zay Péter, Facebook

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexander
2022. január 30. 18:15
Ez mi? A két vendég jól elbeszélgetett egymással, a házigazda meg főzhetett nekik egy teát. Mi a francnak mentek oda ha az öreglányt meg se kérdezték?
Kristály
2022. január 30. 17:37
Ez a Marky egy szavazatot sem érdemel , aki rá vagy rájuk szavaz az a saját nyomorára szavaz. Milyen fokú nyomort hozna össze nekünk ???
Maraslako121
2022. január 30. 17:07
Medencefűtéses kurva anyád ezzel a demagóg szöveggel. Nem a medencés fogja megszívni a gázáremelést mert az azért medencés mert nem szokta megszívni
Kanmacska
2022. január 30. 17:03
Ha Óbudán ingyen leszigetelik Kovácsék lakását, attól az én családi házam fűtése még nem kerül kevesebbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!