Márki-Zay: Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni

2021. november 04. 10:23

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint „ostobaság volt” az Orbán-kormány részéről a rezsiárak csökkentése, szerinte éppen az árakkal kellene takarékosságra ösztönözni az embereket.

2021. november 04. 10:23
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Márki-Zay Péter több alkalommal is kifejtette véleményét az Orbán-kormány rezsicsökkentéséről. A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán található egyik videóban elmondta, szerinte

az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

Erről bővebben ide kattintva olvashat.

„Igenis az árakon keresztül ösztönözzük az energiatakarékosságra”

A hódmezővásárhelyi polgármester a fenti kijelentéséhez kapcsolódva leszögezte azt is:

olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet, meg, hogy nem az ember fizeti meg. Ez egy populizmus”.

Mint érvelt, ha „igenis az árakon keresztül (kellene – a szerk.) ösztönözzük az energiatakarékosságra. Az energiavédelmi, hatékonysági beruházások soha nem térülnek meg, ha mesterségesen alacsonyan tartjuk az árakat.” A politikus fenti véleményéről itt talál bővebb információkat.

„Kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni”

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének legmeglepőbb „kritikája” az Orbán-kormány rezsicsökkentésére talán mégis az volt, amikor egy Spotify-on elérhető podcastműsorban

„Ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni”

Mint a politikus fogalmazott: szerinte „ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze” –fogalmazott. „Lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat” – tette hozzá a baloldali miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay fent említett kijelentéseit az alábbi podcastadás 1 óra 3 perc 22 másodpercétől kezdődően hallgathatja vissza:

 

Nyitóképen: Márki-Zay Péter. Fotó: Földházi Árpád

Összesen 368 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. november 14. 16:31
elvetemült csúszó mászó klerikális gazember!
pumuklik
2021. november 14. 14:50
Makimajom!
Aetius I
2021. november 14. 08:43
Ez a rezsicsökkentés-ellenes beszéde nem éppen a legátgondoltam szövegei közé tartozik.
borsika
2021. november 14. 05:58
Szegény ember. Tehát könnyű megígérni, és könnyű megadni. Legyünk együttérzőek vele, hiszen eddig könnyű volt, de ő hősiesen fog dolgozni a megszüntetésen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!