Márki-Zay Péter: Kezdődik az aláírásgyűjtés a Diákvároshoz

2021. december 14. 14:45

Ezek a népszavazási kérdések az emberek valódi problémáival foglalkoznak – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

2021. december 14. 14:45
null

Az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter, úgy, hogy a referendum egyik témájával szemmel láthatólag nem volt tisztában a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay az álláskeresési járadék időtartamával nem volt tisztában, pedig ezzel kapcsolatban is népszavazást kezdeményeztek.

„Budapesten és a 23 megyei jogú városban, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd irodáiban és az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölteknél várhatóan szerdán elkezdődhet az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz” – jelentette be kedden Márki-Zay Péter Budapesten.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az országgyűlési képviselőjelöltek társaságában tartott sajtótájékoztatóján azt mondta,

a Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezte népszavazási kérdések az emberek valódi problémáival foglalkoznak,

szemben a kisebbségi csoportokat megbélyegző fideszes kérdésekkel.    

A miniszterelnök-jelölt szerint ha áprilisban leváltják „ezeréves történetünk legkorruptabb kormányát, akkor nem a kiváltságos kevesek fognak gazdagodni, hanem felemelkedést biztosítanak mindenkinek.”

„A rendszerváltás és kormányváltás tétje, hogy Magyarország egy gyűlölködő országból szeretemország legyen. Együtt valljuk, hogy a sötétséget sötétséggel nem lehet legyőzni, csak világossággal. A gyűlölködést csak szeretettel lehet legyőzni” – mondta.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, a Diákvárosra vonatkozó kérdés esetében arról kell dönteni, hogy „a kínai kommunista migránsegyetemnek akarunk-e több pénzt adni, mint az összes magyar egyetemnek” vagy a magyar nemzeti érdekeknek megfelelően a fővárosban tanuló vidéki diákoknak megfizethető lakhatást biztosítani.   

A Fudan Egyetem támogatásáról szóló törvényt ezért vissza kell vonni – szögezte le.    

A másik kérdés az összefogásról, a szolidaritásról, a szeretetről és a gondoskodásról szól – jelentette ki. Ennek célja, hogy a járvány idején munkájukat elvesztők támogatására az álláskeresési támogatás folyósításának időtartama 30-ról 90 napra emelkedjen – közölte. Majd miután munkatársa, Simon András pontosította az elhangzottakat, a politikus kijavította magát, és azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy a támogatás időtartama a jelenlegi 90-ről 270 napra nőjön.Márki-Zay Péter azt mondta: a népszavazási kezdeményezések aláírása csupán egy percbe telik, mégis szimbolikus jelentőségű az ellenzék teljes összefogásával megszervezett előválasztástól a kormányváltásig tartó küzdelemben.

(MTI)

Fotó: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2021. december 15. 00:34
E szerint a csaucsászár hasonmás szerint a szeretetország az, amikor megszünteti a rezsicsökkentést, nem akar minimálbért és mást se csinál, mint lehülyézi azt, aki nem mellette áll? Ez mitől szeretet? Ez a faszkalap macskajancsi nem Istenben, hanem annak ellenlábasában, a Sátán nevében cselekszik folyamatosan...
Láncfűrészes Attasé
2021. december 14. 17:55
Az autonóm magyar egyetemi oktatást építik lefelé, de azért kell a kínai egyetem 500 milliárdért... gratulálunk... Ahelyett, hogy a magyar egyetemek magyar oktatóit fizetnék meg rendesen és rögtön lenne jelentkező, akiből válogatni lehetne, nem lenne kontraszelekció (ami a fideszhatalom deklarált célja). (Mennyit is keres egy egyetemi adjunktus PhD-vel, mondjuk egy árufeltöltőhöz vagy egy vízvezetékszerelőhöz képest?) A helyzet ideológiailag ugyanaz, mint a közepiskolai tanároknál (és a tanárhiánynál), és az oka is ugyanaz. Az eredmény is hasonló lesz, persze a propagandisták bármikor behazudnak bármit, mindig mindenfasza, kivéve Gyurcsánysorosbrüsszel.
confitür
2021. december 14. 17:53
Mivel Magyarország munkaerő hiánnyal küzd,semmi szükség az álláskeresési támogatás drasztikus meghosszabbÍtására. Aki ma dolgozni akar,talál munkát. A Fudan egyetem létrehozásával hazánk csak nyerne. MZP Magyarország tönkrtételében érdekelt. A megbÍzói akkor tudnák hatalmukba kerÍteni az országot,ha csődbe menne. A kÍnai kultúra sok ezer éves. A CEU-t le kellene cserélni a Fudanra.
roughneck
2021. december 14. 17:52
Ez az elmebeteg a "szeressuk egymast gyerekek, (de legfokeppen engem szeressetek!)" dumaval a vegen meg nem csak partot, de egyhazat is fog alapitani, aminek o lesz a fopapja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!