Ceglédi Zoltán: A Facebook a Mandiner és a Partizán elérését is drasztikusan korlátozza

2021. december 21. 07:50

A politikai elemző szerint a feladat nem csak azt kitalálni, mit tegyünk a Facebookkal, hanem azt is, hogy mi legyen mellette és helyette.

2021. december 21. 07:50
null

Ceglédi Zoltán hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében ír arról, hogy hogy a Facebook a Mandiner és a Partizán elérését is drasztikusan korlátozza, mert ahogy fogalmaz: „a közösségi oldal ismeretlen cenzorai számára nem tetszetős, ami ezeken a felületeken szerepel.”

Az elemző ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy Varga Judit és Donáth Anna külön-külön, de egyaránt keresik annak jogi megoldását, hogy

hogyan lehetne átláthatóbbá tenni, amit a Facebook a felhasználók adataival és informálásával tesz.

Ceglédi szerint elfogadhatatlan méretű és egyben alulkezelt az a digitális túlhatalom, amely ellen ennyire különböző szereplőknek alapos és azonos kritikája van.

„De az igazán ijesztő az, hogy mindezt első reflexként magam is csak a Facebook-oldalamra írom ki, mert az elmúlt években harc nélkül átadtuk e felületnek az életünket, ez lett az újságunk, a tévénk, a telefonunk, a baráti körünk, kábé beköltözünk, itt vagyunk. Szóval a feladat nem csak azt kitalálni, mit tegyünk a Facebookkal, hanem azt is, hogy mi legyen mellette és helyette” – zárja bejegyzését az elemző.

Nyitókép: Facebook

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 21. 18:54
Így néz ki: az elérés korlátozása. Nem ér össze. https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse3.explicit.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.zJSz5wt21CEzcYn52CWUMgHaEb%26pid%3DApi&f=1
roughneck
2021. december 21. 10:55
Leirtani a cukrosbacsit Magyarorszagrol!
Welszibard
2021. december 21. 10:36
A magyarázatot mindenki tudja, de nem mondja: A Facebook világhatalom mögött is az USA gondolatrendőrsége áll. És még milliárdokat is keres a Facebook-tagokon. Kivéve engem.
nemecsekerno_007
2021. december 21. 10:17
Te is felébredtél Zolika?!?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!