Orbán Viktor: A rezsicsökkentés működik

2021. november 26. 08:00

A kormány egy héttel meghosszabbítja az oltási akcióhetet, 750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója, a magyar rezsicsökkentési rendszer jó, és segíti a családokat – fogalmazott a kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Összefoglalónk!

2021. november 26. 08:00
null

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! c. műsorának vendége volt. A kormányfő az oltási akcióhét kapcsán kérdésre válaszolva elmondta, hogy reménykedett a sikerben. „Nehéz kiismerni a magyarokat” – tette hozzá. Mint fogalmazott: az adóbevallásnál is több hónap áll rendelkezésre, mégis a legvégén intézik a dolgokat. A kormányfő szerint

aki nem volt oltásellenes, az kihasználta a lehetőséget. Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet”

– jelentette be.

A védőoltásokról, korlátozásokról

Az átoltottságról szólva a kormányfő elmondta: legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű. Mint fogalmazott: „idén lehet nagykarácsony, ha a harmadik oltást felvevők aránya megnő, nálunk 20-21 százalék vette fel eddig, míg Európában csak 6-7 százalék”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a harmadik oltás nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Mint fogalmazott: életmentő a harmadik oltás. A korlátozásokról szólva elmondta,

a megoldás a harmadik oltás, a zárás csak lassítás.”

December 20-tól érkeznek a gyermekeknek való vakcinák

A kormányfő arról is beszélt, hogy egyetlen emberről sem mondanak le. Mint fogalmazott: „úgy kell hozzáállni a dologhoz, hogy mindenkit arra kell buzdítani, hogy vegye fel a harmadik oltást”. „Aki rám hallgatott korábban, annak megmentettük az életét” – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy a világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak. „Most azt meri mondani az egyik nagy gyógyszergyártó, hogy ajánlja a gyermekek beoltását. Kétmillió vakcinát szereztünk, és december 20-tól érkeznek a vakcinák. Ha tehetik, akkor oltassák be a gyermekeiket” – fogalmazott a miniszterelnök. 

A felkészültségről szólva közölte: az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre ember is van elég. Van még ki nem nyitott járványkórház – tette hozzá. Aláhúzta:

mindenki emberfeletti munkát végez. Nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton.

Ezeket a kapacitásokat a jövőben is életben kell tartani – mondta a kormányfő. 

A migrációs nyomás folyamatosan nőni fog

Orbán Viktor a migrációról szólva elmondta, hogy három irányból ér minket támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. Mint fogalmazott: a nyomás a három irányból egyszerre nő. Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá. Mint fogalmazott: „ez

– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. 

„Mi nem akarunk bevándorlóország lenni”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadnia a papírokat. „A migrációra vonatkozó szabályokat békeidőre írtuk, de most nem békeidő van. Brüsszel ragaszkodik a régi szabályokhoz, és ezek most bajt hoznak a nyakunkra” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „a baj nőni fog, mert Afganisztánt elhagyja 30-50 ezer ember naponként”

Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait. 

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezetei is – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy a legújabb német kormányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni. Mi nem akarunk bevándorlóország lenni, és ez nem egyeztethető össze a német állásponttal. Valahogyan együtt kell élni az unióban ezen nézeteknek – tette hozzá. 

Az energiaválságról

Orbán Viktor a rezsiárakról szólva elmondta: 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet – hívta fel a figyelmet. A magyar rendszer jó, és segíti a családokat. A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem mi döntünk róla – húzta alá a kormányfő. Mint fogalmazott:

„A magyar kormány nem a multik oldalán. hanem az emberek mellett áll” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Márki-Zay szerint a rezsicsökkentés népbutítás, Bige Lászlóról pedig nem tudja, hogy bűnöző-e

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedd esti gárdonyi fórumán a rezsicsökkentést kritizálta, Bige Lászlót viszont védelmébe vette. Bővebben is érdekel...

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedd esti gárdonyi fórumán a rezsicsökkentést kritizálta, Bige Lászlót viszont védelmébe vette.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, és Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója

A kormányfő arról is beszélt, hogy a baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, míg a jobboldal szerint ha csökkennek az adók, akkor munka is van. Mint fogalmazott, most is inkább munkaerőhiány van, ez pedig azt bizonyítja, hogy

a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani. Ha munka van, akkor minden van”

– húzta alá a miniszterelnök. Emlékeztetett: 200 ezer forintra nő a minimálbér jövőre, és magasabb lesz, mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Ezzel párhuzamosan jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók, összesen 750 milliárd forintot hagyunk a szektornál – tette hozzá a kormányfő.

Véget ért az interjú.

 

A nyitókép a kormányfő egy korábbi interjúja közben készült. Fotó: Facebook

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. november 26. 12:44
HÁT' ÉPPEN AZ A BAJA AZ "EU"-nak EZZEL... hogy MŰKÖDÖIK! No meg a Magyarországi hazaáruló bandának is az a legnagyobb baja ezzel hogy JÓL! MŰKÖDIK!!!!!!!!!! Sehol nem volt fennakadás, áramszünet, vagy gázellátási szünet! Vagyis a "liberálisok" azon tézise bukott meg hogy az állam nem lehet jó gazda!!!!!! /MONDJUK HA A LIBERÁLISOK A "GAZDÁK" AKKOR AKÁR ÁLLAMI TULAJDONT IGAZGATNAK, AKÁR "MAGÁNVAGYONBAN LEVŐ KÖZMŰCÉGET IRÁNYÍTOTTAK" AZ MINDÍG CSAK -"VALAMI MIATT"...- CSAK ÉS CSAKI "VESZTESÉGES LETT!!!!!!!
general Ziaul Hakk
2021. november 26. 12:01
SAJNOS (mert 2010-ben megszavaztam) : MA már abból kell kiindulni : orbán minden szava HAZUGSÁG , és "hátsógondolat"-ra épül , ami mindíg a LOPÁS ! orbánROHADÉK hitelből dobál SZAVAZATVÁSÁRLÓ adományokat pl. nyd réteg . FidkányÖkör : Neked is legyen gyanús : Miért pont a Választás előtt osztogat ??? Az Ellenzék nem gyf-t akarja , hanem tolvajDiktatúra-mentes Magyarországot .
békalepcse
2021. november 26. 11:38
Ez nem más mint tudományos kincstári optimizmus. Ismerjük a biológiátszinte nincs lehetetlen benne és ha ilyen játszi könnyedséggel lépte at a fajhatárokat akkor ez fordítva is meg fog történni, vagy csak még nem tudunk róla.
quimby
2021. november 26. 11:38
Nálunk kiskarácsony lesz. Blek frájdéj nincs. (írta: Egy oltatlan halálraitélt.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!