Bajnai Gordon elismerte, hogy részt vett a Városháza eladásáról szóló egyeztetésen

2021. november 19. 09:47

Szerinte a napokban a sajtóban megjelent fotó titkosszolgálati módszerekkel készült.

2021. november 19. 09:47
null

Mint megírtuk, kedden újabb felvétel került elő a Városháza-gate kapcsán, amiben Bajnai Gordon neve is felmerült. Az Anonymus-maszkos személy videója szerint 

A felvétel után, csütörtökön újabb információ látott napvilágot, egy kép formájában: a fotó azt bizonyítja, hogy Bajnai Gordon és Gansperger Gyula találkozott. A két személy közös megjelenése már csak azért is érdekes, mert az Anonymus által legutóbb nyilvánosságra hozott hangfelvételen Gansperger Gyula beszél Bajnai Gordonról. A baloldali üzletember tudomása szerint Bajnai korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyik Kiss Ambrus volt, a másik Tordai Csaba. Mint köztudott, előbbiből főpolgármester-helyettes lett, míg utóbbi jogi főtanácsadói posztot kapott a Városházán.

Bajnai most Facebook-posztban magyarázkodik

Ahogyan azt szemléztük, a volt miniszterelnök egy terjedelmes Facebook-posztban fejtette ki a kapcsolatát Gansperger Gyulával, illetve ismerte be azt, hogy

részt vett a Városháza eladásáról való egyeztetésen.

A poszt szövege szerint a Gansperger Gyulával való kapcsolata 2005 óta csupán szórványos volt (mint ismeretes, eddig az időpontig együtt vezették a Wallis Rt.-t). Azt azonban készségesen elismerte, hogy a baloldali üzletember „azzal keresett meg, hogy vállalkozása a leggazdagabb magyarországi befektető család által irányított cégcsoporttal működik együtt ipari infrastruktúra és ingatlanfejlesztési projektekben. Jelezte, hogy a cégcsoport egyik fő tulajdonosa szeretne bemutatkozni nekem személyesen és kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón. A meghívást elfogadtam.”

Mi történhetett ezen a rejtélyes találkozón?

A találkozón a volt miniszterelnök szerint két téma merült fel. Az egyik az volt, hogy egy nemzetközi tanácsadó cég – aminek Bajnai Gordon történetesen a tagja – tud-e segíteni a Gansperger Gyula érdekeltségébe tartozó befektetőcsoport infrastruktúra jellegű projektjében.

A másik, esetünkben érdekesebb téma, a Városháza eladása volt. „A találkozó második részében véleményemet kérték egy, a budapesti Városházával kapcsolatos fejlesztési elképzelésük politikai megvalósíthatóságáról, esélyeiről – írta a politikus a Facebook-oldalán – Először világossá tettem, hogy ebben az ügyben nincs befolyásom, közvetítői szerepem. A beszélgetés során azt is kifejtettem, hogy az én helyzetértékelésem szerint

egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne.

Végezetül hangsúlyoztam, hogy függetlenül az aktuális helyzettől egy ilyen fejlesztés csak átfogó politikai konszenzus mellett és teljesen átlátható folyamatban lehetne egyáltalán megfontolás tárgya a döntéshozók részéről.”

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. november 19. 19:04
Ja, nem a libásbajnai, hanem a "hatalmas ésszel megáldott csaló, szélhámos cikknél. "Megszokhattuk, hogy a Fidesz titkosszolgálati technikákkal próbálja lejáratni az ellenfeleit" formaegy 2021. november 19. 18:55 Azok a fránya tények már Karácsonyt is egy veszett kutyává változtatta. )))))))))))
Rocktoberi
2021. november 19. 15:03
A lényeg viszont az, hogy Gelgő erről semmit sem tudott.
khomeini
2021. november 19. 14:46
Na. Ugye. Ennyit a karaktergyilkosságról.
dakotasámán
2021. november 19. 13:18
"Bajnai Gordon elismerte, hogy részt vett a Városháza eladásáról szóló egyeztetésen" hát ja. ez nettó hazugság. nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy a városháza eladására a genyapárt lecsapna, mint mészáros lőrinc várkonyi andikára. ez az egész komolyan senkiben sem merülhetett fel. és, ha már jutalék, akkor vajon kósát Debrecenben miért nevezték vajon előbb Mr10%-nak, majd Mr20%-nak ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!