Koronavírus: a WHO szerint még veszélyesebb variánsok jöhetnek

2021. július 18. 18:59

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy egyre veszélyesebb koronavírus-variánsok jelenhetnek meg a következő hónapokban – írta meg az IFL Science.

2021. július 18. 18:59
null

„A bizottság aggódik, hogy a járványt lecsengettként kezeljük, amikor még messze vagyunk a végétől” – mondta egy sajtótájékoztatón Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a szervezet főigazgatója. „Ugyanígy érdemes figyelmeztetni az embereket az újabb variánsok megjelenéséről, amelyek potenciálisan veszélyesebbek lehetnek, mint a korábbiak, és elterjedhetnek világszerte.” A WHO arra is felhívja a figyelmet, hogy a lezárások feloldása segítheti az újabb mutációk kialakulását.

A Johns Hopkins adatai szerint 2021 június eleje óta globálisan ismét emelkedni kezdtek a fertőzési számok, mégis sok ország lazít a korlátozásokon. Szerencsére Magyarországon más képet mutat a járvány, érdemes figyelni arra, hogy több európai ország is halaszthatja a nyitást az új fertőzöttek számának a megugrása miatt.

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kompenzátor
2021. július 19. 11:19
Az emberek kezdik unni a nyilvánvalóan szándékos és hazug pánikkeltést, meg az egyre újabb kamuvariánsokat amik mind sokkal pusztítóbbak mint az összes előző, aztán a világon összesen kéttucat embert (se) bírnak legyűrni. Nem lehet a végtelenségig be- és lezárva tartani az embereket, ebből hamarosan tömeges lázongás lesz, akkor is ha a média mélyen kussol a már most is rendszeres tömegtüntetésekről szerte a világon.
istvanpeter
2021. július 19. 11:09
Hát persze, a WHO is tudja, hogy az új variánsokat és mutációkat is mesterséges úton hozzák létre és a hullámgenetika módszerével irányítottan terjesztik a különböző régiók felé.
zolizolizoltan
2021. július 19. 09:58
A vírus variánsokra az mRNS vakcinákat lehet gyorsan módosítani. Érthetetlen hogy Orbán éppen a Pfizer jövőbeni módosított változatait mondta le 2023-ig.
geyza1947
2021. július 19. 09:28
A mutációk addig élik világukat míg a Föld lakosságának legalább 70 százaléka nem lesz átoltott ! Az pedig sajnos csak álom. Így valószinüsithető, hogy a virus velünk marad és tozedeli a népességet ! Csak abban lehet bízni, bármilyen szarul hangzik, hogy azok valamilyen ok miatt nem oltatnak elkapják a vírust ás távoznak és végül meglesz a 70 száűzalék, de milyen áron ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!