Letartóztatták Berki Krisztián, Lagzi Lajcsi és Győzike ügyvédjét

2021. május 19. 15:24

Ügyvédek egy csoportja Orbánra, Pintérre és Poltra hivatkozva százmilliókkal húzhatott le egy vállalkozót – nyomozta ki a PestiStrácok.hu oknyomozó portál.

2021. május 19. 15:24
null

„A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben több  százmillió forintot kértek egy vállalkozótól, ügyvédek közreműködésével” – írta PestiSrácok kérdésére válaszolva a KNYF.

A lap úgy értesült, hogy az egyik érintett ügyvéd Berki Krisztián, Győzike, illetve Lagzi Lajcsi védője, Szilágyi Roland, aki korábban a NAV egyik magas szinten lévő vezetője volt. A lap értesülése szerint a keddi nap során összehangolt akcióban tartóztatták le az ügyvédeket. 

„A megalapozott gyanú lényege szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020. márciusa között több

Az elkövetők valótlanul arra hivatkoztak, hogy ezen összegből a belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni annak érdekében, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás.  Amikor mégis nyomozás indult a vállalkozóval szemben, további 100 millió forintot kértek tőle azért, hogy az eljárást hivatalos személyek segítségével számára kedvezően befolyásolják.

Az ügyvéd – szintén valótlanul – arra hivatkozott, hogy az ügylethez a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV vezető befolyását kérik, és ezért a kért pénzből nekik is kell fizetni” – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szilágyi Rolandot egyébként nemrég elsőfokon hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és más bűncselekmények miatt indult ügyben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság – jegyezte meg cikkében a Pesti Srácok. 

Fotó: M1, YouTube

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. július 08. 12:54
Igaz, artatlan alakok artatlan ugyvedei, no meg cegledi!
nyugalom
2021. május 20. 22:48
Ki volt a biró? Aljas gengszterek, de ki a vallalkozo, mekkora vaj van a fejen, ha ennyit kifizetett?
nyugalom
2021. május 20. 22:27
A klan! No es ceglediek....
nyugalom
2021. május 20. 16:27
Majd a libsi banda felmeni őket! Ahogy szoktak vagy 10 evig eljatszadoznak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!