Medián: A Gyurcsány-féle lista helyett sokan inkább a Kutyapártot választanák

2021. április 16. 13:59

Hann Endre szerint a kormánypárttal nem szimpatizálók egy része inkább a Kutyapártra szavazna, mint az ellenzéki közös listára.

2021. április 16. 13:59
null

A Kutyapárt választóinak 101 százaléka rájuk szavaz! – jelenti be büszkén a párt a Facebook-oldalán. Ezt az eredményt egy videós beszélgetésből szűrték le, amelyen Kovács Gergő pártelnök, Zimre Zsuzsa újságíró mellett ismert közvélemény-kutatók – Hann Endre (Medián) és Závecz Tibor (Závecz Research) – beszélnek – ingyen(!) – a pártról.

Az eszmecserén kiderült, hogy a Medián általában jobbnak méri a Kutyapártot, mint a többi közvélemény-kutató, s ennek az az oka Hann Endre szerint, hogy Kovács Gergő rendszeresen átutal a számlájára 10 millió forintot, a társelnök pedig természetesen Sorostól kapja a pénzt. Ám Hann Endre gyorsan hozzáteszi, hogy ez viccnek is kétfarkú.

Utána viszont komolyan elmondja, hogy a teljes népesség körében országosan 6, a fővárosban pedig 10 százalék a Kutyák támogatottsága, akiket egyébként főleg a fiatalok, a városban lakók, illetve a magasabb iskolai végzettségűek kedvelnek, bár ez utóbbi szempont nem annyira hangsúlyos, mint az előző kettő. Ez a viszonylag magas szám Hann szerint azért alakulhatott ki, mert amikor a kormánypárttal nem szimpatizáló választók egy része azzal szembesül, hogy a Gyurcsány-féle listára kellene voksolniuk, akkor úgy döntenek, hogy inkább a Kutyapártra.

A Median vezetője pontosan így fogalmazott (a videóban 16:52-től látható): „Mióta a közös listát felvetjük, minthogyha ettől a válaszadók egy része szembesülne azzal, hogy hoppá, tehát ami a Fidesz propagandájának is fontos eleme, hogy lebaloldalizni, legyurcsányistázni..., de maga a kérdés valószínűleg felidézi az emberekben azt, hogy hoppá, ha ez nekem nem annyira tetszik, akkor szavazhatok a Kutyapártra is”.

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. április 17. 11:49
Szerencsi Macskanyelv Kutya nyelv (kék) A mérleg nyelve Mi meg nyelünk.
avízazúr
2021. április 16. 21:50
Eléggé sablonos gondolkodásra vall a kutyusokkal kapcsolatban az ide állnak, oda állnak, kinek a malmára hajtják a vizet stb. találgatás, jósolgatás. Már rég nyilvánvaló, hogy ügyeket és elveket képviselnek, bármennyire is hihetetlennek tűnik ez manapság. Tehát az elveik alapján ügyenként lesznek hol ellenzékiek, hol együttműködőek. Eleve azzal is viccelnek, hogy viccpártnak hirdetik magukat. Nehezen lehetne felemlegetni akár egyetlen tettüket, amit viccnek szánnak. Ha például valaki nem tudja megfejteni, hogy miért ígérnek örök életet vagy ingyen sört, az magára vessen! És ne azokat vádolja szellemi leépültséggel, akik felfogják ezekben az ígéretekben a leleplező, szembesítő szándékot!
kitiltott
2021. április 16. 21:28
KB annyi értelme van Gyurcsányi féle kutya vacsorája koalicióra szavazni mint a 2 farkú kutyákra
cutcopy
2021. április 16. 20:20
Jónéhányan meg összekeverik az összefogást a kutyapárttal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!