Mégsem kér bocsánatot a torzító budavári riportja miatt a Deutsche Welle

2021. március 19. 13:35

A V. Naszályi, Ungváry és a német csatorna szerkesztője által kiadott közlemény szerint az adásban semmi olyan állítás nem hangzott el, ami bocsánatkérést indokolna.

2021. március 19. 13:35
null

Nem kér elnézést a Deutsche Welle a budai vár felújításáról készített riport miatt. Emlékezetes, az ügyet a március eleji cikkünk robbantotta ki, amelyben megírtuk: a német csatornának a budai vár felújításáról is a zsidóüldözés jut az eszébe.

A német közszolgálati médium a budai várban zajló munkálatok és a Kossuth Lajos tér átépítése kapcsán igyekszik bizonyítani, hogy a magyar kormány szélsőségesen nacionalista, értékei pedig szembemennek az Európai Unió által vallottakkal. A DW a riportban V. Naszályi Mártát, a kerület párbeszédes polgármesterét, és Ungváry Krisztián történészt is megszólaltatta, az ellenoldal viszont nem kapott teret.

Az ügyből botrány kerekedett, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség is kiadott egy közleményt, amelyben tiltakozik a „német közszolgálati televízió manipulációja ellen”, valamint egyre-másra születtek a DW-t kifigurázó publicisztikák is.

Miután a budavári lakosok is levélben tiltakoztak a riport ellen, – sőt, annak törlésére is kérték a televíziót – a televízió bocsánatot kért torzító riportjáért. Azaz mégsem...

A Telex ma délelőtti cikkében ugyanis azt írja, hogy közleményben utasította vissza Ungváry Krisztián történész, V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester és Tutsek Pál, a Deutsche Welle szerkesztője az elmúlt napokban megjelent sajtóhíreket, melyek szerint a német közszolgálati televíziós csatorna „bocsánatot kért” a budai vár felújításáról készített riportja miatt.

„A Deutsche Welle csupán sajnálkozását fejezte ki azért, ha valaki az adásban elhangzottakat félreértette volna. Valójában a Deutsche Welle adásában semmi olyan állítás nem hangzott el, ami bocsánatkérést indokolna”

– írták. Hozzátették, a kormányzat eddig 200 milliárd forintot költött a minisztériumok Várba költöztetésére úgy, hogy még csak hatástanulmányt sem készítettek erről. „Az Országgyűlés elnöke, Kövér László politikai ellenfeleit terroristák utódainak nevezi, akik legszívesebben ott folytatnák, ahol elődeik abbahagynák. Mi ezeket a megnyilvánulásokat kritizáltuk és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy mondanivalónkat az állami tömegtájékoztatás meghamisítja.”

A témában írt Mandiner-publicisztikát itt olvashatja.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2021. március 19. 21:35
Hangváry meg maszáj márta.... Ugyanazok.
rajgy
2021. március 19. 21:14
Ungváry megbolondult ha letagadja, hogy bocsánatot kértek a németek! https://uploads.disquscdn.com/images/2fb029df48fafbb9c3295acc2f18333ac3c2b38ef2c99711877fb43e31125283.jpg A probléma Ungváry kijelentésével van: "...Ez a kormány magyar állampolgárok százerreit deportálta a halálba!..." Ez Eichmann 1944-es NÁCI-propagandája volt! Hogy ő csak tanácsadó volt!
Magyarok Pásztora
2021. március 19. 20:58
A maszáj ringyó sokkal hibásabb.
anaphylaxiás sokk
2021. március 19. 20:34
Csalódtam Ungváryban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!