Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Fekete-Győr finn oktatást szeretne, de nem akarja „a honfoglaló magyarok útját visszafele megtenni”

2021. március 09. 21:21

„Lesznek olyan dolgok, amik maradhatnak, de ezt az ellenzéki pártokkal kell megbeszélni” – mondta a családtámogatási rendszer átalakításáról a Momentum elnöke.

2021. március 09. 21:21
null

Fekete-Győr András volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A beszélgetés apropója a Momentum pár napja bemutatott előválasztási programja volt, amelyben a párt többek között 4 napos munkahetet és a családtámogatási rendszer átalakítását ígéri.

Ez utóbbi került szóba az ATV-ben is: „A családi pótlékot emelnénk, ebből tennénk arányossá a családtámogatási rendszert. Ma ugye minél több gyereket vállal valaki, annál több pénzt kap. Mi azt szeretnénk, hogy a családi pótlék radikális megemelésével azok is akik szegényebbek, és azok is akik gazdagabbak, egyenlő arányban részesüljenek” – mondta a Momentum elnöke kérdésre megerősítve azt is, hogy „ilyen szempontból nem számítana a gyerekszám”.

Fekete-Győr ezután

látványosan megzavarodott, amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy mi lesz a mostani családtámogatási rendszer elemeivel.

Lesznek olyan dolgok, amik maradhatnak, de ezt az ellenzéki pártokkal kell megbeszélni” – mondta, hozzátéve hogy ők csak a nagyobb ívű, távlati célokat fektették le, a kormányprogram kidolgozására majd ősszel kerül sor.

A műsor további részében szó esett a nyugdíjasokról is: kiderült, kormányra kerülése esetén a Momentum a 65. életévüket betöltött, nyugdíjra már jogosult embereket tovább ösztönözné a munkára – extra kedvezményekkel, például adómentességgel.

Rónai Egon felvetette, hogy miért elő saját programjával a Momentum, amikor korábban arról volt szó, hogy majd erre az ellenzékkel közösen, ősszel kerül sor.

„Hogyha a választóknak dönteniük kell az előválasztáson, hogy ki képviselje őket Orbán Viktorral szemben, akkor valami alapján dönteniük kell” – indokolta Fekete-Győr, aki bátorította társait, hogy ők is álljanak elő programmal.

Én egy hús-vér miniszterelnök-jelölt vagyok” – mondta a politikus arra a kérdésre, hogy mennyire gondolja komolyan indulását az előválasztáson.

Fekete-Győr az adás végén elmondta: olyan Magyarországot szeretne, ami Nyugat felé megy. „Mi nem akarjuk a honfoglaló magyarok útját megtenni visszafele. Nekünk nyugaton van a helyünk, és minden olyan intézkedés amiről beszéltünk, az Nyugat felé visz minket közelebb: a négynapos munkahét, az euró, a finn típusú oktatás”.

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
georg dnS
2021. március 10. 16:57
És az milyen ember, aki nem néz körül, nem tájékozódik és rengeteg hülyeséget posztol úgy, hogy a nyilvánvaló tények nem zavarják? Ez azért nem volt durva, ugye?
kovtib
2021. március 10. 14:20
Egy dolog biztos. A fidesznek az most már nem lesz elég, hogy folytatjuk. Azt várom, hogy komoly különbségek fognak mutatkozni a két tábor " ígéreteiben". Még megérjük, hogy 10 év után érdemi dolgokról is lesz vita. Na végre.
Da Vinci
2021. március 10. 10:58
Hogy ez mekkora idióta! Nem kell dolgozni, csak 30 órát, munkanélküliséget dotálni 6 hónapra, így kell azembereken segíteni, ehhez vegyen fel az állam kölcsönt!! Hogy ez mekkora egy barom!!!! Ez ELKÉPESZTŐEN HÜLYE!!!
furunkulus13
2021. március 10. 10:47
A 32 órás munkahét, meg a népi részvény semmi perc alatt porba döntené a magyar gazdaságot! Conchitáék életveszélyesek!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!