Örök seb a nemzet testén

2021. február 23. 11:37

A tatárszentgyörgyi gyilkosság egyike volt a 2008-2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságoknak, mely során 6 honfitársunk életét vették el.

2021. február 23. 11:37
Donáth Anna

„Tizenkét évvel ezelőtt a rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legsötétebb és legtragikusabb napjára ébredtünk. Meggyilkolták Csorba Róbertet és négy és fél éves fiát, Robikát. Róbert lánya, a hatéves Bianka maradandó sérüléseket szenvedett. A tatárszentgyörgyi gyilkosság egyike volt a 2008-2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságoknak, mely során 6 honfitársunk életét vették el.

A gyilkosságsorozat a mai napig feldolgozatlan traumaként él történelmünkben. A mai napig nem fedtük fel teljesen és mondtuk ki, hogy milyen felelőssége van a magyar államnak és milyen felelőssége van a nyíltan rasszista szervezeteknek és politikusoknak abban, hogy a gyilkosok el merték és el tudták követni a gyilkosságokat.

Az elkövetőket hét évvel később ítélték tényleges életfogytiglanra. De a társadalom addigra elfedte a tragédiát, mert hagyták, hogy elfeledje. Hét év alatt a szembenézés helyett túllépni próbáltunk a traumán. Ezért az ítélet sem jelenthetett teljes igazságszolgáltatást: a bíróság igazságot szolgáltatott az áldozatoknak, Magyarország azonban feledni próbálja őket azóta is.”

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fairly
2021. február 24. 10:28
Anna! Édesapádat miért nem említed?! Akit első fokon folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság. Persze ő "csak" -evangélikus lelkész létére- nőket molesztált, alázott meg, hosszú évek során.
fogas paduc
2021. február 24. 09:33
Annácska! Meg kellene kérdeznie Elqrót, hogy miért pont akkor állították le a titkosszolgálatok a merényleteket elkövetők megfigyelését, amikor azok beszerezték a fegyvereket.
egripeti77
2021. február 24. 07:48
És persze Olaszliszkáról se feledkezzünk meg, az meg a magyar nemzet testén ütött jó nagy gennyedző sebet....
Rugo
2021. február 23. 22:40
Nem is vagy tagja a nemzetnek te Momentumos ribanc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!