A DK-s Lakos Imre vigaszdíja az újbudai önkormányzattól: 8 millió forint másfél hónap alatt

2021. február 16. 18:49

A XI. kerületi DK-s polgármester kabinetfőnökként alkalmazta volt SZDSZ-es párttársát, miután az nem került be a kéviselő-testületbe.

2021. február 16. 18:49
null

Másfél hónap alatt több mint nyolcmillió forintot keresett az ellenzéki vezetésű újbudai önkormányzaton az egykori SZDSZ-es, jelenleg DK-s Lakos Imre – írta a Sétáló Budapest Facebook-oldal. Lakos, aki Demokratikus Koalíció XI. kerületi alapszervezeti vezetője a párt listájának második helyén indult 2019-ben az önkormányzati választáson, de nem sikerült mandátumot szereznie a képviselő-testületben. 

Végül komoly összeggel vigasztalódhatott: a náci tömeggyilkosokat előszeretettel emlegető

László Imre DK-s  polgármester másfél hónapig kabinetvezetőként alkalmazta párttársát, amiért az nyolcmillió forintot keresett.

Emlékeztetnek, Lakos volt az a politikus, aki félmillió forintra beperelte Lengyel Domokost, a Sétáló Budapest kerületi polgármester-jelöltjét az alábbi megfogalmazásáért: „Célunk a parkolási maffia, a NER korrupt rendszere és a hasonlóképp korrupt, másodfokon elítélt Lakos Imre–Molnár Gyula-tandem mellett harmadik, civil utat kínálni a választóknak.”

„A közhatalmat soha nem gyakorló, 24 éves Lengyel Domokos bár egy tényszerűen igaz állítást írt, a volt SZDSZ-es politikusbűnöző sérelme szerint hiányolta a kétes harmadfokú felmentés történetét, ahol az MSZP alkotmánybíró-jelöltje (!) a nyilvánvaló elfogultság ellenére felmenthette őket a Kúrián” – olvasható a Sétáló Budapest posztjában.

Lengyel Domokost Schiffer András képviseli, Lakost pedig Gyurcsány Ferenc egykori ügyvédje, az ellenzéki önkormányzatoktól továbbra is milliós szerződéseket nyerő Czeglédy Csaba irodája; az első tárgyaláson Lakos Imre meg sem jelent. A kopaszi-gáti korrupciós ügy harmadrendű vádlottja, Zala László ügyvédi irodája pedig 4,2 millió forint értékben kapott megbízást tavaly novemberben Újbuda önkormányzatától – teszik hozzá.

Az összefonódásokat jól példázza, hogy

a DK-s politikus továbbra is többszázezres fizetést kap a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzattól

felügyelőbizottsági tagként.

„Keresztülnyomott egy korrupciós ügyet”

2019 decemberében Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő  követelte Lakos eltávolítását a kabinetfőnöki pozícióból. Novák szerint Lakos Imre „keresztülnyomott az önkormányzat gazdasági bizottságán egy kisebb korrupciós ügyet”, és bejelentette, hogy pártja hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben. 

Emlékeztetett: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért „juthat ingatlanhoz” egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója. Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására” elálltak – mondta Novák Előd, hozzátéve: de „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre, „az egykori SZDSZ-es politikusbűnöző” lett az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda második embere, miután László Imre, a kerület DK-s polgármestere kabinetvezetővé nevezte ki őt.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. február 17. 10:04
30 lett volna,csak most nincs pénz.
MayorAnna
2021. február 17. 09:48
A rabbijától megérdemli a dicséretet: Ügyes!
szürkeSzarvas
2021. február 17. 08:23
2 gátlastalan zsidó. Mi a f_szt csodálkoztok? :)
Moslékzabáló
2021. február 17. 06:38
Tiszta kezek... És még ezek pofáznak kormányzati korrupcióról, meg arról, hogy ők majd felszámolják azt. A Jóisten mentse meg Magyarországot ettől a csürhétől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!