Hitler munkásságát dicsérte a DK-s polgármester

2020. június 26. 12:40

László Imre szerint Adolf Hitler megérdemelte, hogy a Time magazin az év emberének választotta.

2020. június 26. 12:40

Hitler munkásságát dicsérte László Imre – tudta meg a Hír TV. A Gyurcsány-párt XI. kerületi polgármestere egy önkormányzati ülésen azt mondta: „'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az nem igazán fér ebbe a képbe bele.

A DK-s polgármester egyébként rosszul mondta az évszámot, ugyanis a Time magazin 1938-ban választotta az év emberévé Adolf Hitlert. Ebben az időpontban Hitler már meghozta a zsidóellenes törvényeket, üldözte a kommunistákat, és már rég megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét, a Mein Kampfot is.

László Imre eszmefuttatását ide kattintva nézheti meg.

Később a Gyurcsány-párt polgármestere egy közleményt is kiadott az ügyben, melyben úgy fogalmaz, hogy „senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem”. A teljes közlemény így szól: „Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem.

Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes.

Összesen 434 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roppongi2010
2020. december 03. 17:33
Félreértésben vannak. A TIME-címlapokon, mint az "Év Embere", sohasem feltétlenül pozitív személyek jelennek/tek meg. Olyan ember lehet az év embere, akivel sokat foglalkozik a világ, befolyásos, a közéletben/társadalomban/gazdasági életben/politikában stb. valamilyen meghatározó szerepe van. Ilyen értelemben anno Hitler megérdemelten lehetett az Év Embere 1938-ban. Nem a tetteit dícsérendő adott neki a TIME címlapképet és László Imre sem az "érdemei" miatt említette. Hasonló "előjelű" emberek, mint Hitler, számos esetben szerepeltek TIME-coverként úm. Teng Hsiao-ping, Osama Bin Laden, Putyin, Ayatollah stb. A sor folytatását, ízlés szerint Önökre bízom.
confitür
2020. július 03. 09:04
László Imre Hitler munkásságát dicsérte. Mondjuk, hogy ez nem helyes,de nehéz Hitler esetében jól állást foglalni. Mégpedig azért,mert Adolf Hitler soha nem tudta volna megteremteni a világ legjobban megszervezett,és legjobban felszerelt hadseregét,ha az amerikai zsidók nem adnak pénzt neki. Felmerül a gyanú,hogy a II. világháború a vezető amerikai zsidók bulija volt,a célja pedig, hogy a világ zsidóságánál lévő vagyon, nagyobb koncentrációban jelenjen meg, vagyis ugyanaz a vagyon kevesebb számú zsidó ember tulajdonában legyen. Másrészt,az Európa feletti hatalomgyakorlás fenntartása miatt volt szükségük a háborúra. A háború után a vezető amerikai zsidók pénzt adtak az európai államoknak,hogy újra felépítkezzenek,de cserébe azt mondták: innentől kezdve azt csináljátok,amit én mondok.Nem véletlen,hogy a vezető Nyugat-Európai politikusok,és az EU vezetői is azt csinálják amit Soros György Parancsol nekik.
syphax
2020. június 29. 08:13
"LYÓFELY VÓT' SCHICKLGRUBER BÁÁ'"--MONDÁÁ' LÁCCLÓÓÓ EMMERICH DOKTOR BP-EN 2020-BAN ÚJBUDÁN. AZ ELELYIN MINDENKÉPPEN LLLYÓÓÓ'!!! OSZTÁÁÁNHÁÁÁT MEGVÁLTOZTAK A DÓÓÓGOK. IGAZ, A ZSIDAJOKAT NEM IGAZÁN CSIPTE--MÁÁN' A FÖLSŐOSZTRÁK BRAUNAUBAN SEM-- DE ASSSZTAT MI MAGYAR BALLIBSIK ELNÉZZÜK NÉÉÉKI...UGYI!?
catalina9
2020. június 27. 17:54
Hitler munkásságát dicsérte a DK-s polgármester" végigcsókolgatja a Száztagú Cigányzenekar összes lábát, és meg van bocsájtva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!