Oltásmutyi Gyöngyösön: volt szoci képviselő tanácsára oltatta be magát Hiesz György

2021. január 27. 11:45

Volt szocialista képviselő háziorvosa tanácsára oltatta meg magát Gyöngyös baloldali polgármestere. Információink szerint Hiesz György feleségét is beoltották. De megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Célpontban a baloldali oltásmutyi.

2021. január 27. 11:45
null

Kacsoh Dániel és Kereki Gergő írása

Ahogy arról lapunk is beszámolt, jogosulatlanul kaphatott koronavírus elleni védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak. A 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, ezt utóbb az intézmény dolgozói is megerősítettek.

A politikus kezdetben nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, végül a gyöngyösi városi televízió adásában ismerte el, valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idősotthonban élők kaphatnának meg. A polgármester előbb a Hír tv, majd a Pesti Tv stábjai elől is elmenekült.

A Mandiner információ szerint a parádi idősotthonban szervezett oltásból maradt vissza oltóanyag, ehhez jutott hozzá jogosulatlanul a baloldali polgármester. Ezt a városi televízióban egyébként maga is beismerte, azt viszont elhallgatta, honnan szerzett információt arról, hogy az idősotthonban szervezett oltásból még maradt vissza oltóanyag. Hiesz csupán annyit mondott erről, hogy amikor az orvosi személyzet szembesült azzal, hogy több tucat vakcina megmaradt az oltásból, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeknek szóltak arról, hogy maradt még oltás.

van egy óra, hogy döntsek róla: igen vagy nem.” Hiesz állítása szerint ekkor bement a kórházba, és másokkal együtt megkapta a védőoltást.  

Autóba ült a háziorvos és felesége is

A Mandiner helybéliektől úgy értesült, Hiesznek a saját háziorvosa, az abasári körzeti orvos, Dr. Lénárt András javasolta, hogy oltassa be magát. Legalábbis ő tanácsolta neki, hogy ha van még oltóanyag, éljen a lehetőséggel. A történet pikantériája az, hogy a háziorvos felesége Dr. Lénártné Benei Anikó nem más, mint a gyöngyösi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Erre a pozícióra pedig a soron kívül beoltott balos polgármester által vezetett, balos többségű gyöngyösi képviselő-testület választotta meg még 2019 őszén. Ráadásul

információink szerint nem csupán a polgármestert, hanem annak feleségét is beoltották soron kívül.

De megkapta az oltást maga Dr. Lénártné Benei Anikó önkormányzati cégvezető is. Hogy igazak-e értesüléseink, arról személyesen az érintetteket is megkérdeztük.

Telefonon elértük Dr. Lénárt Andrást, aki elmondta, hogy a Hiesz-család háziorvosa, de azt tagadta, hogy ő szólt volna az oltás lehetőségéről a polgármesternek. Azt ugyanakkor elismerte, hogy telefonon beszéltek a polgármesterrel, és maga javasolta Hiesznek, hogy adassa be az oltást. Sőt, a háziorvos azonnal autóba szállt a Lénártnéval, mondván, ha már van ilyen lehetőség, akkor az egyébként önkormányzati cégvezető feleségének is adják be a vakcinát. Lénárt egyébként semmi kivetnivalót nem talált Hiesz beoltásában, szerinte mivel a polgármester a helyi védelmi bizottság elnöke is, így nem árt, ha védett a vírussal szemben.

Lénárt személye kapcsán további adalék, hogy korábban a Heves Megyei Közgyűlésben, az egészségügyi bizottság elnökeként együtt dolgozott az MSZP-alapító, a közgyűlésben korábban a szocialista frakciót vezető Hiesz Györggyel. Lénárt egyébként az MSZP jelöltjeként indult a 2006 őszi önkormányzati választáson, és a 10 ezer lakos alatti listáról szerzett mandátummal ült be a Heves Megyei Közgyűlésbe. Felesége, Lénártné Benei Anikó pedig egészen 2019-ig, 17 éven keresztül volt Abasár polgármestere. 

A Mandiner az ügy kapcsán kérdésekkel fordult Hiesz György gyöngyösi polgármesterhez is, aki egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre, és a telefonját sem vette fel, többszöri próbálkozásunk ellenére.

A polgármester a városi televíziónak állítja, nem tudott az oltási tervről

A gyöngyösi városi televízió felvetésére, miszerint január elején, amikor beoltották a polgármestert, az oltási terv szerint egészségügyi dolgozók voltak soron, Hiesz gyakorlatilag azt mondja, hogy ő nem tudott az oltási tervről: „igazából azt, hogy most az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, nem tudom”.

Csakhogy Hiesz háziorvosának foglalkozásánál fogva tudnia kellett az oltási tervről, és arról, hogy ebben az időszakban kizárólag az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói olthatók.

De tudnia kellett az oltási protokollról Hiesznek is, hiszen polgármesterként a helyi védelmi bizottság vezetője.

Az pedig meglepő lenne, ha a helyi védelmi bizottság vezetőjeként ne tudná valaki, hogy az oltási rend szerint még nem volt jogosult vakcinára, hiszen egyelőre csak az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg az oltást.

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2021. január 28. 01:25
A polgármester előadásában , mondhatnám meséjében több hiba van. 1. A több tucat vakcina megmaradt. Na ne! A vakcina a kiolvasztása után 5 napig használható fel. Felhigítás után egy fiolából 5, esetleg 6 darab oltásra elegendő adag keletkezik, amit 6 órán belül kell beadni. Ha az aktuális oltási helyszínen kevés az oltásra jelentkező, akkor ha nem szükséges, akkor már nem higítják fel, ha pedig még egy oltást kérő érdekében felhigítják, akkor is maximum 4, esetleg 5 adag maradhat meg. Kevés oltásra megjelent személy esetén további fiolát nem kell felhigítani. Ez ilyen egyszerű, ez csupán matematika. Csak gondolkozni kellene! 2. Ha az oltópont, ahol az oltóanyag megmaradt, az egy idősek otthona volt - ráadásul egyes hírek szerint az Parádon volt - , akkor a polgármester miért a gyöngyösi kórházban kapta meg az oltást? Oda átvonult az oltó személyzet a teljes adminisztrációval együtt? 3. Az 1 óra időtartam elegendő volt arra, hogy az egész "oltóbrigád" áttelepüljön a gyöngyösi kórházba? Gondolom, hogy egy "oltóbrigádnak" tételesen el kell számolnia a rábízott oltóanyag mennyiséggel a protokoll szerint. Ezek még mindig hazudnak reggel, délben meg este.!!!
flesh ripper
2021. január 27. 18:18
A Böszme-pár már beoltatta magát okosba', mégpedig a "jó és megbízható", nem kínai vakcinával? Hogyan? Hát úgy, hogy hallani, látni, hogy különböző brüsszeli, bedob(revi) csatornákon áramlanak, igen kis privilegizált tételben a vakcinás kartonok. De az is lehet, hogy a Böszme-gerlepár, a becsempészett, kamionról lepottyantott kartonokban, csupán bérmálkozó szenteltvizet kapott és oltatott be magának? Azonban az apró-progenitúra, ezek szerint nem kóser lábvizet oltatott be magának, mégpedig mind a két adagban sátánhugyot, ami nem fog immunitást eredményezni nála, mert az biztos, hogy elkárhozik, pokolra fog jutni, Böszme-párjával együtt! (Okosba'!)
balbako_
2021. január 27. 17:46
Meg a polgármester úr felesége is soron kívül megkapta természetesen jogtalanul. Azért ez megint mocskos dékás tempó Mert agitálni kell az oltás ellen - minél rosszabb az embereknek annál jobb a DK-nak alapon - és suttyomban a hatalommal visszaélve oltatni. Biztos, hogy az Apró-Gyurcsány klán még nem kapta meg? (Mert olyan orvosok, akik nem gyakorolják hivatásukat és ellenzéki elkötelezettségűek nagy sebességgel oltattak László Imre polgármester és Falus Ferenc is) https://888.hu/gazemberek/erdekes-a-baloldali-exorvosok-valahogy-az-elsok-kozt-kapnak-oltast-4296153/
Senki Alfonz
2021. január 27. 17:34
Erőltetett, magyartalan képződmény az oltózkodik ige!!!!! An helyes ige ide az OLTÓDIK!!!!!!! Ragozása ugyanaz, mint az oldódni igének, vagyis én oltódom, te oltódsz, ő oltódik, mi oltódunk, ti oltódtok, ők oltódnak!!!!!! A magyar nyelvtan logikája szerint a "kodik"-ban benne van, hogy ő is tevékenyen részt vesz a cselekésben, például: nyújtozkodik, osztozkodik, pofozkodik, stb. Mivel a vírus ellen nem magukat oltják az orvosok, ügyfelek, ezért tevékenyen nem vesznek részt az oltásban, ezért NEM OLTÓZKODNAK!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!