Feljelentést tettek a BKK repülőtéri buszjeggyel folytatott visszaélése kapcsán

2020. szeptember 27. 11:50

A civil szervezet kiemelte, „a cég nem az elmúlt napokban szembesült először a helyzettel, amit most hirtelen kellene megoldania”.

2020. szeptember 27. 11:50
null

Mint arról korábban írtunk, tizennégy millió forintot fizettek az utasok a BKK-nak egy nem létező szolgáltatásért. Az ügyre még szerdai bejegyzésében a Közlekedő Tömeg Egyesület hívta fel a figyelmet. A civil szervezet bejegyzéséen azt írta, Közérdekűadat-igényléssel fordultak a BKK-hoz, amelyből kiderül, „hogy április 1. és szeptember 6. között 15.358 darab repülőtéri vonaljegyet adtak el jegyautomatákon keresztül, további 538 darabot pedig a mobiljegy alkalmazáson keresztül. Ezeket a darabszámokat a 900 forintos árral felszorozva kiderül, hogy

Ráadásul mint írták, „a BKK válaszában azt is elárulta, hogy ezeknek a jegyeknek töredékét, pár száz darabot váltottak csak vissza a pórul járt utasok”.

A BKK hárít, az egyesület feljelentést tett

„Egyesületünk a mai napon a Budapesti Rendőr-főkapitányságon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt a BKK repülőtéri buszjeggyel folytatott visszaélése kapcsán” – közölte a Közlekedő Tömeg vasárnapi bejegyzésében.

Mint írták, döntésükben jelentős szerepet játszott „a BKK-nak az elmúlt napokban tanúsított kétszínű kommunikációja”. A szervezet ugyanis elvárta volna „az elkövetett sorozatos és súlyos hibák teljes beismerését és az értük való felelősségvállalást – helyette állítólagos technikai hibára hivatkozó hamis bocsánatkérést és felelősséghárítást” kaptak. Mint írták, elvárták volna „az azonnali valós megoldást, azaz a repülőtéri buszjegyek értékesítésének haladéktalan leállítását – ez az elmúlt három napban sem történt meg, helyette

mint például hogy a külföldre repült utas személyesen váltsa vissza a megvett buszjegyét. Elvártuk volna, hogy a BKK oszlassa el a jogtalan haszonszerzés gyanúját, és ha már a kártalanításra érdemben nem ad lehetőséget, a szolgáltatás nélkül beszedett viteldíjat például ajánlja fel jótékony célra”. Azonban hozzátették: „három nap láthatóan erre sem volt elég”.

A civil szervezet kiemelte,

Mint írták: „a nyár folyamán többen, többször jelezték feléjük a problémát, a legkorábbi nyilvános jelzés júliusi. Ha valóban akartak volna érdemben intézkedni, azt megtehették volna az elmúlt hónapokban”.

Felháborító ez a „nyilvánvaló sumákolás”

A szervezet hangsúlyozza: felháborítónak tartják, hogy „ezt a nyilvánvaló sumákolást egy április óta húzódó rejtélyes technikai hibára" fogják, ez a kifogás pedig teljesen elgyengíti az egyébként szükséges bocsánatkérést is”. Mint írják: „világosan látszik, hogy ha egyesületünk nem hozza nyilvánosságra az esetet, majd a sajtóban nem jelennek meg sorra a negatív cikkek, semmit nem változott volna a helyzet”.

Címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2020. szeptember 27. 19:08
bocsánat : munkavállalókkal szemben.
Krupp Skya
2020. szeptember 27. 16:30
Basszus! Tarlós mindent elbaszott ezt is. Ja Karácsonyon nem lehet számon kérni, ő ilyenre facebookozás közben nem ér rá.
Aegopolis.
2020. szeptember 27. 16:14
Én még mindig azon csodálkozom, hogy volt 15.000 ember, aki jegyet váltott egy nem közlekedő buszjáratra. Ettől még a rendszernek nyilván hülyebiztosnak kellett volna lenni.
Burmin
2020. szeptember 27. 15:00
Ilyen WC is van bedobod a 200 forintot majd nem nyílik az ajtaja. Jó kis biznisz nem mondom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!