Budapest szenvedi meg leginkább a turisták hiányát

2020. augusztus 09. 14:20

Budapest szenvedi meg leginkább a koronavírus-járvány miatti visszaesést a turizmusban.

2020. augusztus 09. 14:20

Budapest szenvedi meg leginkább a koronavírus-járvány miatti visszaesést a turizmusban, a Balaton mellett és más vidéki üdülőközpontokban a külföldi vendégek elmaradását némileg ellensúlyozza a belföldi kereslet – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. A szakértő úgy fogalmazott: Budapest szenvedi meg leginkább idén a külföldi turisták hiányát, ezt mutatja az is, hogy jelentősen csökkentek a fővárosi szállodai árak is. Bár 2019 rekordév volt, az Egyesült Királyságból, Németországból, Olaszországból, Oroszországból és Kínából is sokan érkeztek Magyarországra, idén a koronavírus-járvány miatt a fővárosi szálláshelyek leginkább a belföldi turistákra tudnak koncentrálni olcsóbb árakkal, különböző akciós csomagajánlatokkal – mondta.

Vidéken a Balaton szinte tele van, augusztusban akár többen is lehetnek a belföldi turisták a tónál, mint egy évvel ezelőtt, de az Őrségben, Sopron vidékén, a Tisza-tónál és a Tisza-környéki településeken is erős lesz a nyár utolsó hónapja a turizmusban – emelte ki Kiss Róbert Richárd.

(MTI)

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. augusztus 10. 09:49
Közpénzeket adunk ezeknek! . Sajnos a mi hátunkon fát is vághatnának, akkor is békésen tűrnénk . Társadalmunk azon része amelyik a nyaralását eddig külföldön tölthette , most a hazai hiénák kezére került. úgy látszik a járványnak nemcsak áldozatai, de haszonélvezői is vannak. 4 csillag 4 nap 2 fő Mészárosnál 300 000 huf...Szingapurban 4 csillag u.akkor reggelivel 75 000 huf. Nagy eltérés..
Akitlosz
2020. augusztus 09. 22:14
"Vidéken a Balaton szinte tele van," Évente másfél hónapig. Budapesten "kicsit" hosszabb a turistaszezon.
tevevanegypupu
2020. augusztus 09. 20:40
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/budapest-europa-legjobb-uti-celja-2019/ Ez Tarlós főpolgármestersége alattvolt .Kiváncsi leszek, Karácsony Fletó főpolgármestersége és Gy.Németh meg Kálmán Olga kulturális vezetése alatt hova sűllyednek..
tevevanegypupu
2020. augusztus 09. 19:06
Egyébként nincs kedve az embernek menni..az ország fővárosa,még mindig szép is lehet Tarlósnak köszönhetően, de már ellepték a liberálisok, a dk..karácsony, Pikó, Niedermüller, Soproni, Baranyi meg László buta, ellenszenves feje lebeg a város felett..MagyarBálint meg Bruck gyalázatos írása..és az ócska kis pitiáner csepürágók hőzöngése..Budapest piszkos lett..minden vonatkozásban ahol Szél meg Hadházy dudálnak..Idegen megszállás alá került..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!