Egymilliárdból újítja fel hivatalát Karácsony

2020. június 19. 17:38

A főpolgármester a veszélyhelyzet megszűnése előtt pár nappal, önállóan módosította a főváros költségvetését.

2020. június 19. 17:38

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden megszűnt a kormánynak szélesebb jogköröket biztosító rendkívüli jogrend Magyarországon. Azzal, hogy az Országgyűlés megszavazta a koronavírus-törvény visszavonását, egyben megszüntette a polgármesterek rendkívüli hatalmát is.

Innentől tehát a városvezetők nem irányíthatják rendeleti úton a településüket, de a törvény megszavazása, és annak szerda éjféli hatályba lépése között eltelt idő lehetőséget adott a polgármestereknek fontos döntések utolsó pillanatban történő meghozatalára.

Az Origo cikke szerint így tett Karácsony Gergely is, aki egyedül módosította a fővárosi költségvetést. Budapest februárban fogadta el az idei költségvetését, amit Karácsony különleges hatalmánál fogva többször is egy személyben módosított. „Április végén ezt kiegészítette egy újabb melléklettel (VI. melléklet), ami ekkor még „csak” 48,4 milliárd forintra rúgott. Már ez is rendkívül komoly tételnek számított, azonban Karácsony a mostani rendeletével  57,1 milliárdra emelte a keretet, ami közel tízmilliárdos plusz kiadást jelent” – írja az oldal. A főpolgármesteri rendelet itt nézhető meg. A főváros honlapjára felkerült dokumentum más érdekességeket is tartalmaz. Kiderül, hogy a pénzhiányra panaszkodó Karácsony egymilliárd forintot különített el a Városháza felújítására.

A főpolgármester hivatalának rekonstrukciója külön sorban, négy tételben szerepel a dokumentumban. Emellett több mint 300 millió forint lett előirányozva a „B+R és kerékpártároló programra”, továbbá 450 millió forintot különítettek el a „klímavédelmi és zöldterület-fejlesztési feladatokkal” kapcsolatos beruházásokra. 

Karácsony döntése azért is érdekes, mert mind ő, mind munkatársai a pénzhiánnyal magyarázzák a Lánchíd felújításával kapcsolatos késlekedést.

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sopánka
2020. június 20. 16:48
Az egész úgy marhaság úgy ahogy van. A cikk írójának javaslok egy GYŰLÖLET elleni terápiát. Remélem ,hogy az olvasók nagy részénél nem érvényesül az "azt írta az újság" hatása. Valahogy a szarkeverésből már nagyon elég !! Az emberek nagy részének nyugalomra van szüksége.
Agrippa
2020. június 20. 11:56
Igazán "elegáns".
NTLLK
2020. június 20. 11:54
Mint megtudtuk Kispesten, a megbízásokból szépen visszacsurran a telhetetlen zsebekbe. Megnyugtató, hogy biztosan meglesz a kötelező 100 millió, amiről az az ember(?) beszélt, akit nem lehetett felismerni...:-)))
jozi4110
2020. június 20. 11:49
Az ilyen híreken szerintem nem kellene felháborodni. Épületeket, irodát fel szoktak újítani, az ilyen jellegű írások is csak a felesleges politikai sárdobálás kategóriába tartoznak, bármelyik oldal is csinálja. Orbán is felújíttatta / építtette a Karmelita kolostort, Karácsony meg a saját irodáját. Ezzel önmagában szerintem nincs gond, reméljük, egyik beruházás során sem volt / lesz túlárazás vagy korrupció. Ennyi. Vannak ezeknél lényegesebb ügyek, amelyek sokkal nagyobb hatásúak, inkább azokkal kell foglalkozni - nem ilyen jellegű gumicsontokkal - bármelyik oldalt is hozzák szóba ilyen ügyekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!