Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz Tóth Csaba

2019. augusztus 16. 13:37

„Ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben.”

2019. augusztus 16. 13:37

Otthagyja a Republikon Intézetet és az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is Tóth Csaba. Brüsszelbe költözik, és Cseh Katalin kabinetfőnökeként tevékenykedik majd tovább. Elmondása szerint, ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben.

Ez szakmailag nagyon komoly kihívás. A magyar politikai elemzés – már csak azért is, mert a politikai helyzet olyan, amilyen – izgalmas dolog, de megvannak a korlátai. Ehhez képest az Európai Parlamentben sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér.” – meséli a 24.hu-nak adott interjújában.

Cseh Katalinnal régi ismerősök, így szívesen vállalta a felkérést, amikor a Momentum megkereste őt. Tóth Csaba szerint a magyar és az európai politika is olyan, hogy a politikust teljesen leterhelik a különböző feladatok és megkeresések, a kabinetfőnök feladata éppen ezek rendszerezése. Bár szerinte ezt inkább nevezhetnénk klasszikus politikai tanácsadásnak.

Arra, hogy tart-e attól, hogy Cseh Katalin egy kezdő képviselő, és esetleg mindent neki kell majd megmutatnia, ismertetnie vele, ezt válaszolta:

Nem hiszek abban a politikai tanácsadói hozzáállásban, hogy a tanácsadók mondják meg, mit csináljon egy politikus. Minden politikus valamiért van ott, ahol. Cseh Katalin pedig nemcsak egy kezdő képviselő, de a Renew Europe alelnöke is, és ezt nem azért érte el, mert jó tanácsadói voltak, hanem azért, mert ő, illetve a pártja tud valamit. Nyilván hasznos lesz az a politikai tapasztalat, amit én viszek, de a politikusok határozzák meg a politikai célokat.”

A leendő kabinetfőnök azt is elmondta, hogy elégedett Cseh Katalin és a Momentum eddigi munkájával, valamint hogy szerinte nem volt hazaárulás leszavazni a fideszes képviselőket az EP-bizottságok alelnöki posztjáról. Egyetért azokkal az európai hangokkal, miszerint fel kell lépni Orbán ellen, ám szerinte ennek nem a támogatások megvonása a legjobb módja. Jó példaként hozta fel a  Momentumnak azt a felvetését, hogy a fejlesztési pénzeket a kormány megkerülésével, közvetlenül a felhasználóknak utalják, így elkerülhető, hogy a miniszterelnök környezete gazdagodjon az uniós adófizetők pénzén.

Végül, mikor a magyarellenes megnyilvánulásairól híres Ciolosról kérdezték, így nyilatkozott:

Érdemes időt adni Ciolosnak is, hogy kiderüljön, hogyan fog viselkedni.

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2019. október 02. 10:26
Megy ám az urizálás az EU-parlamentben. Egy prosztó képviselőnek "Kabinetfőnök"? Közpénzen!
Óbor Dezső
2019. szeptember 19. 17:30
Kis f-kalap te leszel a botmixer hordozója? HAZAÁRULÓK!!
Newman
2019. augusztus 19. 21:43
Megtalálták egymást!!! EZT A PÁROSÍTÁST FIGYELNI KELL!!!
IV. Fawkes
2019. augusztus 18. 21:39
Ki ez a pöcs amúgy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!