Nem fogadta el Orbán Viktor Timmermans meghívását

2019. május 10. 15:53

Az Euronews nevű európai hírcsatorna felkérte a baloldali csúcsjelöltet egy televíziós vitára, aki elfogadta azt – jelentette be Ujhelyi István. Havasi Bertalan, a magyar kormányfő szóvivője bejelentette: Orbán Viktor nem megy el vitázni.

2019. május 10. 15:53

A szocialisták EP-kampányának vezére péntek délután a sajtó munkatársai előtt jelentette be, hogy felkérték egy nyilvános vitára Orbán Viktor magyar kormányfőt és a baloldali EP-csúcsjelöltet, Frans Timmermanst. Mint azt Ujhelyi elmondta, a felkérést az Európai Bizottság első alelnöke elfogadta, így a labda a magyar kormányfő térfelén pattog – közölte Ujhelyi.

Mint ahogy az Index cikkéből kiderül, a nyilvános tévévitát az Európia Unió finanszírozásából működő hírcsatorna vetette fel a csúcsjelölt stábjának, ahonnan péntekre pozitív válasz érkezett, így Ujhelyi István már bejelenthette, hogy egy résztvevője már van a vitának.

Arra a kérdésre, hogy mikor lenne a vita, az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatóján azt felelte, hogy Frans Timmermans az MSZP meghívására jövő hét szombaton érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán. Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni – közölte az MTI szerint.

Nemet mondott Orbán Viktor

Ujhelyi István az MTI szerint mondta, Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben. A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az „Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké”, akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek „egyik zászlóvivője Orbán Viktor (...) lesz a következő években”, a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója – hangoztatta az EP-képviselő.

Órákkal később Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a hírre reagálva az MTI-nek elmondta: „A miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást. Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke  beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába” – tette hozzá az Európai Néppárt által az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelölt Manfred Weberre utalva.

Az O1G után itt az O1GY

Kora este az MSZP is reagált a kormányfői elutasításra: közleményében a párt arról írt, hogy Orbán gyáva. Mondandójuk nyomatékosítására a szocialista párt azt írta: „Orbán egy gyáva, O1GY.” A teljes közleményt itt olvashatja el.

A magyar kormány és a nagyobbik kormánypárt az utóbbi években többször támadta az Európai Bizottságot, és annak két vezetőjét, Jean-Claude Junckert és Frans Timmermanst.

Összesen 678 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. május 13. 15:40
"A SAS NEM KAPKOD LEGYEK UTÁN"
tango47
2019. május 13. 12:46
Lehet, hogy Orbán már csúcsjelölt? Ha nem, akkor mi a túrónak kellene ezzel a seggfejjel vitáznia?
Tatulus
2019. május 12. 01:33
Nagyot csalódnék, ha ezzel a senkiházi szoci szarral Timmermans-al Orbán leállna vitázni! Nem fog, mert egyrészt nem süllyed le az ő szintjükre ( a béka segge alá), másrészt nem fogja felemelni őket a szarból, ahol vannak - keressenek maguknak mást - mondjuk Weber őalamusziságát! A szocik napjai meg vannak számlálva - ezt Piftike is tudja, ezért erőlködik, provokál! A rókaképű gerinctelen hazaáruló Piftike érzi, a bukás közel van, rajta már semmi sem segít!
korona
2019. május 11. 16:15
INTERLUDIUM Miközben folyik a korteskedés, sokan elfelejtik, hogy EZ AZ ALAPTÖRVÉNY NEM ÉRVÉNYES. Illegitim. Mert nem a Nemzetgyűlés által lett megalkotva. Ez nem alkotmány. Ez az érvénytelenség 2012. január '-től áll fenn. Minden szerződés ami a magyar állam-vállalatban köttetett valamint a külfölddel - egyszerűen érvénytelenek ! https://www.youtube.com/watch?v=cA-gIZfwtok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!