Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A Pécsi Tudományegyetem nem működött közre a Sargentini-jelentésben

2018. szeptember 11. 11:56

Judith Sargentini holland EP-képviselő az ELTE jogi kara mellett a Pécsi Tudományegyetemre is hivatkozott a Magyarországról szóló európai parlamenti jelentésében. Az egyetem sajtóreferense a Mandinernek cáfolta azt, hogy részt vettek volna a holland politikus jelentésének elkészültében.

2018. szeptember 11. 11:56
Kereki Gergő
Kereki Gergő

Kedden jelent meg a Precedensen a hír, miszerint Prof. Dr. Menyhárd Attila, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja áprilisban levelet írt Judith Sargentininek arról: „meglepődött” azon, hogy a holland európai parlamenti képviselő az ELTE jogi karát úgy tünteti fel a jelentés mellékletében, mintha attól észrevételeket kapott volna a Magyarországról szóló jelentéshez.

Judith Sargentini nem csupán az ELTE jogi karára hivatkozik forrásként az általa készített jelentés mellékletében, hanem sok más szervezet mellett a Pécsi Tudományegyetemre is. A Mandiner megkérdezte a Pécsi Tudományegyetemet, ők miként működtek közre a jelentés elkészítésében.

Az egyetem nevében Kottász Gergely sajtóreferens nyilatkozott. Válaszát változatlan formában közöljük: „A Pécsi Tudományegyetem vezetése nem nyújtott adat- vagy információszolgáltatást semmilyen jelentéshez, és nem is rendelkezik ezzel kapcsolatos információval, így megdöbbenéssel látták az intézmény nevét a felsorolásban”.

A Magyarországról szóló jelentéshez egyébként a melléklet szerint többek között a 444.hu, az átlátszó.hu, az RTL Csoport, a Népszabadság, az Amnesty International, A Város Mindenkié, a Közép-európai Egyetem, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a Háttértársaság, a MigSzol Migráns Szolidaritás Csoport, az Open Society European Policy Institute, a Riporterek Határok Nélkül, a Transparency International, valamint a Transvanilla Transznemű Egyesület szervezetek szolgáltattak észrevételeket. De, ha hihetünk a mellékletnek, Sargentini megkérdezte az Alapjogokért Központot, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint a röszkei tranzitzóna magyar kormánytisztviselőit is.

Az elmúlt napokban több cikk megjelent a Sargentini-jelentés pontatlanságairól, a jogi tévedésekről itt, a szavazatszámlálás körüli trükközésről pedig itt olvashat.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. szeptember 11. 18:53
Nocsak, nocsak.
nemecsekerno_007
2018. szeptember 11. 18:09
Ez a Sargentini jelentés kb. olyan mint Schmitt Pál doktori disszertációja :D
Rasdi
2018. szeptember 11. 15:19
Erre egyetlen magyarázat van. Beleértve az ELTE tárgyra vonatkozó levelét is. Az, hogy akadt egy-két tanársegéd ezeken az egyetemeken, akiket valamelyik "Soros szervezet" összehozott egy-egy alkalommal evvel a szukával, majd ő ezt az intézménnyel folytatott egyeztetésként aposztrofálta. Helyes hivatkozás ahz lett volna, ha megnevezi az adott személyeket, és zárójelben odaírja az intézmény nevét. (Véleménye csak embereaz intézménynek van, a véleményalkotás képessége emberi tulajdonság. Az intézmény hivatalos állásfoglalása pedig az intézményben dolgozók többségi véleménye, a témával kapcsolatos hierarchia figyelembevételével.)
Zod
2018. szeptember 11. 14:52
Ha a Transvanillák szerint diktatúra van, akkor diktatúra van! Istentelen vadbarmok gyülekezete az EP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!