Politikai határozatban utasítja el a „Soros-tervet” a Fidesz-választmány

2018. január 16. 14:38

A „Soros-terv” elutasításáról döntött a Fidesz országos választmánya keddi ülésén – jelentette be Hidvéghi Balázs. Fidesz kommunikációs igazgatója a Freedom House-jelentését és a román miniszterelnök bukását is kommentálta.

2018. január 16. 14:38

Politikai határozatot fogadott el a „Soros-terv” elutasításáról a Fidesz országos választmánya keddi ülésén, amelyen döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a testület tanácskozása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján. A határozatban a választmány elutasítja azt a törekvést, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. Aggodalommal látják ugyanis, hogy a „Soros-hálózat óriási befolyása révén” Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami veszélyezteti Magyarország szuverenitását – ismertette a dokumentum szövegét Hidvéghi Balázs.

Elutasítják továbbá – folytatta – a „Soros-hálózat” beavatkozási szándékát a magyar választási kampányba, aminek „az a célja, hogy a Fidesz-KDNP helyett egy bevándorláspárti kormányt juttasson hatalomra”. Egyúttal felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a „Soros-terv” végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a „Soros-hálózat” bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését – közölte a kommunikációs igazgató, aki szerint erre azért van szükség, mert a „Soros-hálózat egy ellentámadást indított Magyarország ellen”, „el akarja mozdítani a magyar kormányt az útból”.

„A legkevésbé demokratikus uniós ország”?

A Magyarországot a legkevésbé demokratikus uniós országnak nevező Freedom House-jelentést Hidvéghi úgy kommentálta: egy Soros György által finanszírozott szervezet politikai nyomásgyakorlási eszközéről van szó. „Összehangolt, nemzetközi szinten is megvalósuló támadássorozat indul el, illetve folytatódik Magyarország ellen, amelynek célja az, hogy az Orbán-kormányt elmozdítsák a hatalomból” – fogalmazott.

Tudose 

Mihai Tudose román miniszterelnök lemondását úgy kommentálta: „nem hullajtunk érte krokodilkönnyeket”, ugyanis elfogadhatatlan kijelentést tett a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatosan.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2018. január 17. 12:56
„Lebukás után: migrációs sorvezetőt kaptak a fideszes képviselők Rosszul érinthette a Fideszt, hogy míg évek óta nagy erőkkel folytat migrációellenes kormánypropagandát, addig a sajtó beszámolt róla, hogy Magyarország több mint 1300 "menekültet" fogadott be tavaly. Legalábbis erre utal, hogy hétfőn személyesen a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs által aláírt sorvezetőt küldtek ki országgyűlési képviselőik és választókerületi elnökeik számára. … Eszerint 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy esetében döntöttek a magyar hatóságok a nemzetközi védelem megadásáról. … Érdekesség, hogy hazánknak szinte éppen a tavaly befogadott "menekültek" számával megegyező, összesen 1294 ügyben kellett volna lefolytatnia a menekültügyi eljárást az uniós belügyminiszterek tanácsának döntése értelmében.” https://kuruc.info/r/2/181622/
formaegy
2018. január 16. 21:02
Akik kételkednek ennek a mocskos vénembernek a kártékony mivoltában - ha még nem volt elég a múltja, milyen aljasságokra volt képes - akkor jó ha tudják, hogy nem csak Olaszország nyomoz Soros után. Amerikában is vizsgálják Soros György kormánybuktató szerepét http://www.origo.hu/nagyvilag/20180114-soros-gyorgy-macedoniaban-kormanyt-buktatott.html Valójában minden Soros által támogatott álcivil szervezetet kellene betiltani Magyarországon.
Szerintem
2018. január 16. 16:42
Néhány adat a Soros állítólagosan óriási társadalmi támogatottságú, úgymond "alulról szerveződő civilszervezeteiről" A NAV adatsora a következőket mutatja: - Menedék – Migránsokat Segítő egyesületnek 52-en ajánlották fel adójuk egy százalékát, amiből 310 596 forint jött össze. - Majtényi László, a baloldal köztársasági-jelöltje által vezetett Eötvös Károly Intézetet harminc, azaz 30 ember támogatta, össze is gyűlt 200 ezer forint. - Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány valamivel jobban járt, őket már harmincegyen preferálták, 354 800 forintot kalapáltak össze. - Krétakör Alapítvány esetében nem segített az sem, hogy a szervezet arca, a gatyalehúzásról méltán hírnevet szerző Schilling Árpád: 26 magánszemély írta bele adóbevallásába a nevüket, alig több mint 100 ezer forint jött össze. - Társaság a Szabadságjogokért járt a legjobban az egész Soros-hálózatban, hiszen 2359-en találták támogatásra érdemesnek őket, és így több mint 15 millió forint gyűlt össze. - Transparency International Magyarország Alapítvány is az éltanulók között végzett: a 3 345 196 forintos adóforrást 400 felajánló hozta össze.
BőröndÖdön
2018. január 16. 16:42
Ezek nagyobb komcsik,mint az MSZMP-sek bármikor voltak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!