Fazekas Sándor: Elfogadhatatlan a modernkori gyarmatosítás

2018. január 06. 17:48

Brüsszel mindenbe bele akar szólni, „az uborka görbületétől az emberek betelepítéséig”, pedig tudomásul kell venni, hogy a magyar emberek egyértelműen döntöttek arról, hogy magyar Magyarországot akarnak – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Lentiben.

2018. január 06. 17:48

Elfogadhatatlan a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék akár Brüsszeltől, akár máshonnan – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Lentiben, a zalai település várossá nyilvánításának 39. évfordulóján tartott ünnepségen.

Az uborkától a migránsokig

A politikus arról beszélt, hogy „jogszabályok alkotásával, különböző kötelezettségszegési eljárásokkal”, nyíltan vagy kevésbé nyíltan megpróbálnak „bekényszeríteni bennünket” egy olyan államszövetségbe vagy szervezetbe, amelyben a magyarság csak alárendelt szerepet játszhat. Megfogalmazása szerint valakik, valahol, ki tudja milyen tárgyalótermekben, eldöntötték, hogy ez a mostani Európa nem is annyira korszerű, inkább legyen valamilyen „ködös Európai Egyesült Államok”. De ez a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék elfogadhatatlan – szögezte le Fazekas Sándor.

Brüsszel mindenbe bele akar szólni, „az uborka görbületétől az emberek betelepítéséig” – fejtegette –, pedig tudomásul kell venni, hogy a magyar emberek egyértelműen döntöttek arról, hogy magyar Magyarországot akarnak. „Nem akarunk vegyes társadalmat, ázsiai és afrikai tömegeket befogadni”,(...) nem kérünk a bűnözésből, a terrorizmusból, „abból meg különösen nem, hogy mások mondják meg nekünk”, mi a jó Magyarországnak – fogalmazott Fazekas Sándor. Egy betelepítés visszafordíthatatlan folyamat, amely „a magyarság, a kereszténység felszámolásával járna”, ezért kell hitben erősödnünk és összefognunk – jelentette ki Fazekas Sándor.

A sikeres újrakezdés jelképe Lenti

A miniszter Lenti várossá nyilvánításának ünnepére térve elmondta: fiatal város, de nagyon régi település, amelynek története a honfoglalás koráig nyúlik vissza. Lenti várát IV. László említette először írásban 1278-ban, és a magyar történelem ritkaságává vált azzal, hogy soha nem került török kézre. Miután mostanra újra magyar tulajdonban van – utalt az évekkel ezelőtti privatizálásra a miniszter –, „a kormány partner a műemlékegyüttes felújításában”.

A politikus Lentit a magyarság végváraként jellemezte, mert Ausztria, Horvátország, Szlovénia vonzásában is mindig hűséges tudott maradni Magyarországhoz. A határon túli magyar közösségnek is nagyon fontos támpontja, segítsége a megmaradásban, a gazdasági kapcsolatok erősítésében, a kultúrában egyaránt – hangoztatta. A politikus szerint Lenti a sikeres újrakezdésnek is a jelképe, mert a helyi laktanya megszűnésével az idegenforgalomban találta meg a kitörési pontot, amely megélhetést, életet és fejlesztési lehetőséget is jelent.

Fazekas Sándor szólt arról, hogy a város a közeljövőben 300 millió forintot fordíthat a piac felújítására, 200 milliót óvoda- és bölcsőde-korszerűsítésre, 170 milliót pedig a strandfejlesztés tervezésére. Horváth László polgármester (Fidesz-KDNP) ünnepi beszédében egyebek közt azt hangsúlyozta, hogy több mint 25 projektben ötmilliárd forintot meghaladó értékű beruházás indult vagy indul a városban. Egyebek között háziorvosi rendelőket újítanak fel, új buszpályaudvart építenek, folytatódik a külterületi utak aszfaltozása és a kerékpárutak építése. Több mint kétmilliárd forintból megkezdődik a szennyvíztisztító rekonstrukciója, állami beruházásként pedig új sportcsarnok is épül Lentiben – sorolta a polgármester.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2018. január 07. 07:21
Jobbik: sikkasztásgyanú, közpénzapanázs a családi cégnek, munka nélkül felvett tiszteledíj - ez a végegyházi Fidesz Végegyháza polgármestere csütörtökön bebizonyította: a Jobbik a nép pártján, és nem a tolvajok pártján áll. Az egyoldalú híradások miatt szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba - írja szombati közleményében a Jobbik. Alább a folytatás. A január 4-i képviselőtestületi ülést azért hívta össze Vajda Norbert, hogy újratárgyalják a 2018-as közmunkaprogramot, mert a testület korábbi szavazása miatt 12 lakost hagytak volna jövedelem nélkül, és tettek volna utcára ennek következtében. A képviselők közül senki nem ment el a testületi ülésre, ezért a polgármester békés demonstrációt hirdetett. A demonstrációt rendőri kísérettel tette meg Végegyháza közel 300 lakosa, a falu mintegy ötöde. Az emberek Paulik Katalin lemondását követelték, aki alpolgármesterként 17,2 milliós tartozást titkolt el. Cséfán Jánoshoz mentek, aki sikkasztás gyanújába keveredett, de a lakosok többszöri kérésére sem tisztázta eddig magát. Király Sándor és Gyovai Csanád méltatlan képviselői magatartása ellen tiltakoztak, akik – képviselőtársaikkal együtt – minden évben megszavaztak 5 millió forintot annak az ADA Gondozó Nonprofit Kft.-nek, amely saját és családjaik tulajdonában van. Gyovai Csanád mindemellett hat hónapig nem vett részt testületi ülésen, miközben a tiszteletdíját rendszeresen felvette. A két említett képviselő ellen jelenleg is nyomozás folyik, ugyanis a gyanú szerint több éven keresztül számláztak olyan munkákról az önkormányzattól bérelt földeken, melyeket nem végeztek el. Ezzel – ha beigazolódik a gyanú – a végegyházi lakosoktól több millió forintot loptak el. Nem mellesleg, amióta nem ők művelhetik a földeket, megszavazták annak visszaadását, így az önkormányzat egyik bevételi forrása, a földek fele visszakerült az államhoz. Végezetül pedig még fontos hangsúlyozni, hogy a 2016-os TOP-os pályázatok felelőtlen előkészítése – ami ugyancsak a testület hanyagságára vezethető vissza – további 1 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak Csak hogy tisztán lássunk: Végegyháza képviselői közvagyont herdáltak és loptak, ezért méltatlanok tisztségük betöltésére. Lakosonként több százezer forinttal károsították meg a tisztességesen dolgozókat, és mivel a polgármester többszöri kérésére sem voltak hajlandóak lemondani, az emberek jogosan vonultak utcára, hogy így nyilvánítsák ki véleményüket. A képviselők nem azért lettek megválasztva, hogy hazudjanak, lopjanak és csaljanak. Elveszítették a lakosok bizalmát, vállalniuk kell a következményeket. Bízunk benne, hogy az a 16 településvezető, aki támogatta Simonka György nyilatkozatát, nem volt tisztában azzal, hogy – a néptől elfordulva – a tolvajlás oldalára állt. https://kuruc.info/r/2/181232/
Frits van den Haag
2018. január 07. 05:31
Igen Tisztelt Szent Fazék! Tessék nekem megmondani, hogy valaki attól magyar-é, hogy keresztény? Ha igen, akkor a honfoglaláskori magyarok nem voltak magyarok? Ui. a kereszténységet a Honfoglalás után vették át. Mellékesen az ortodox, bizánci kereszténységet... Valamint, melyik kereszténység az, amit tartani kell? Az imént említett ortodox kereszténység, vagy a római kath., vagy megfér mellette a lutheránus, adventista, kálvinista? Netán a Hit Gyülekezete, vagy a Jehova Tanuja is? Hát, a szombatisták? (Akiket székelyekként, ugyanúgy elküldtek Auswitzba? Holott katolikusok, Jézus-hívők voltak.) És ha nem, akkor a zsidók is magyarnak számítanak, Fazék Úr? És nem hívők is lehetnek magyarok? Vagy a hívők magyarabbak és a keresztények még magyarabbak, és a róm. kath-ok meg a legesleginkább magyarok? Ha meg Szent Fazék Úr úgy gondolja, hogy a vallásbéli hovatartozás nem számít, akkor miért kell ezt folyamatosan vele együtt említeni? Az egyház és a társadalom szétválasztása már nem érvényes? A miniszteri szózatot azért kellett Lentiben megtartani, mert ennél lentebbre már nem lehet gondolatilag süllyedni? Részletes válaszát várva, Tisztelt Szent Fazék Úr, fogadja legőszintébb jókívánságaimat. Frits van den Haag
Mbear
2018. január 07. 03:03
Ejj, tolni kell a dumát, mert a rokonok már a spájzban vannak, mindenki szeretne miniszter lenni. :-(
noMores
2018. január 07. 00:39
Szomoru, hogy pont egy miniszter hablatyol segghulyesegekrol:((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!