Brutális Fidesz-fölényt mér a Medián

2017. november 01. 17:27

A teljes népességen belül újra 40 százalék felett a Fidesz, a lakosság is elégedett a kormány tevékenységével. Az ellenzék messze le van maradva.

2017. november 01. 17:27

Ha most vasárnap lennének a választások, azok a kormánypártok elsöprő győzelmét hoznák – derül ki a Medián a HVG-nek készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A mérésből kiderül, az elmúlt fél évben a kormány teljesítményének megítélése folyamatosan növekszik – az Orbán-kormány mérlege a válaszadók 48 százaléka szerint „jó”, és 44 százalék szerint mennek jó irányba a dolgok.

A Fidesz erősödése az elmúlt hónapban különösen kiugró: csak egy hónap alatt 4 százalékpontot nőtt a teljes népességben. Így 2011 óta először áll 40 százalékon a kormánypárt a teljes népességen belül. A választani tudó biztos szavazók között még elsöprőbb az előny: a Fideszre 61 százalékuk voksolna.

Az ellenzék körében már nem ilyen fényes a helyzet: a második helyezett Jobbik a teljes népességben 11 százalékon, a biztos szavazók között pedig 14 százalékon áll.

Még kevésbé biztató a baloldal helyzete: a teljes népességben az MSZP 7, a DK 5, az LMP 4, a Momentum 1, és az Együtt-Párbeszéd is 1 százalékkal büszkélkedhet. A biztos szavazók körében a szocialisták 9, a Gyurcsány-párt 7, Szél Bernadették 5 százalékkal kerülnének a parlamentbe. Mérhető még a 2 százalékos Kétfarkú Kutya Párt, az 1-1 százalékos Momentum és az Együtt-Párbeszéd is.

Az adatokból egyértelműen kirajzolódik, hogy ha a Fidesz ellen minden ellenzéki párt összefogna, még támogatottságukat összeadva sem tudnák megszorongatni a kormánypártot.

Összesen 404 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. november 02. 10:12
Ahogyan a ballib meg a bal-lik kampányol, az egy vicc! Annyi eszük sincs, hogy meglássák: Ha Gyurcsány és Simicska lesz a vezér, az egyáltalán nem hívószó! De: Nálunk van elég kávé!
noMores
2017. november 02. 09:29
Szerencsere a kampanyban a fidesz nem beszel a rendszerszintu korrupciorol, az egeszsegugy es az oktatas lerohadasarol. Ez nem erdekli a prolikat, hisz butan, maganyosan halnak meg, leszarjak. Viszont nagyon fontos egy tanulatlan tahonak, aki nem jut el kulfoldre, hogy a kozmunkajat megvedjek brusszeltol, es sorostol. Mert ezek ratamadnak az orszagra! Istenem, milyen melyre jutott az orszag, hogy ilyen osszeeskuves-elmeletekkel valasztast lehet nyerni:(( Kurvabuta nep voltunk mindig is, orban ezt ismerte fel:(
smarton
2017. november 02. 07:38
A Jobbik észhez térhetne... Nem tetszik a saját szavazóinak ez a hangnem.
Kossuth
2017. november 02. 07:34
A kutya ugat, a karaván halad...:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!