Fidesz: Brüsszelben megkezdik a Soros-jelentés előkészítését

2017. október 04. 15:28

A Fidesz információja szerint szerdán Brüsszelben megkezdik a Magyarországot elítélő Soros-jelentés előkészítését – nyilatkozta a párt szóvivője. Puskás Imre szerint a munkával olyan politikusokat bíztak meg, akik „Soros tenyeréből esznek”. A szóvivő arra kérte az embereket, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultáción, melynek népszerűsítése érdekében országszerte standokat állítanak fel.

2017. október 04. 15:28

A Fidesz információja szerint szerdán Brüsszelben megkezdik a Magyarországot elítélő Soros-jelentés előkészítését – jelentette ki a párt szóvivője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Puskás Imre hangsúlyozta: a jelentés egyetlen valós célja Magyarország elítélése, ami abból is látszik, hogy olyan politikusokat bíztak meg a munkával, akik „Soros tenyeréből esznek”, közülük hárman is megtalálhatóak azon a listán, amely Soros megbízható szövetségeseit sorolja fel.

Ebben a helyzetben arra kérnek mindenkit: minél többen nyilvánítsanak véleményt a kormányzat által a Soros-tervről indított nemzeti konzultáción, annak érdekében, hogy a kormány a magyar emberek minél szélesebb támogatásával harcolhasson Magyarország bevándorló országgá változtatása ellen – tette hozzá a szóvivő. Mint elmondta: a jelentés célját illetően sokat mondó, hogy jelentéstevőnek egy liberális migránspárti politikust Judith Sargentinit választották. Az előkészítésben pedig Marie-Christine Vergiat, Josef Weidenhozer, Louis Michel, Marek Jurek és Roberta Metsola európai parlamenti képviselők vesznek részt. Közülük többen is szerepelnek a nemzetközi sajtóban napvilágra került „Soros megbízható szövetségeseinek listáján”: Vergiat, Weidenholzer és Michel.

Puskás hangsúlyozta, hogy mindannyian olyan bevándorláspárti politikusok, akik alig várják, hogy elítélhessék Magyarországot és számos esetben bírálták, a határvédelmi kerítést és Magyarország migránspolitikáját. A jelentés célja, hogy rákényszerítse Magyarországot migránspolitikájának megváltoztatására – fűzte hozzá. Mindennek kapcsán emlékeztetett arra: a Soros-terv célja évi egymillió migráns letelepítése Európában, illetve a migránsok fejenként 9 millió forintnyi összeget kapnának az életkezdéshez. Ugyancsak részét képezi a tervnek a határvédelmi kerítés lebontása. A szóvivő arról is szólt, hogy a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció keretében a Fidesz aktivistái standokat állítanak fel országszerte a konzultáció népszerűsítése céljából. A fővárosban máris megkezdték a standok működtetését – mondta Puskás Imre.

(MTI)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. október 05. 08:54
"ma 79 millióval drágult a két hónapja véget ért vizes vb"
Spiltyu
2017. október 04. 22:18
Az összes soroscsicska ide gyűlt kommentelni. Úgy mozdultok az ilyen cikkekre mint legyek a szarra... és fényezitek Gyurit. Mennyit fizet nektek ezért? Én is be akarok szállni, egy pár Gyurit fényező kommentelésért én is eltennék egy kis zsét. Előre is kösz..
noMores
2017. október 04. 21:39
Jézusom, bazmeg. Tényleg ilyen seggbuta szintre kell süllyeszteni a magyar politikai kommunikációt???? Melyik retekhülye baromarcú agyhalott veszi be ezt a seggbuta idióta suttyó szöveget? Hogy képzeli el ez a maffiapárt az átlag fideszszavazót? Valami egysejtű kis csenevész stupid, öntudatlan lénynek, aki mindent bezabál, amit némethsziló kiszar magából? Tényleg van olyan butamagyar, aki megeszi ezt a fost?
liberálzöld.
2017. október 04. 20:57
paragrafusban ugyanis ez áll: „Az a külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amellyel Magyarország külképviselete a külképviselet működtetése, üzemeltetése, fenntartása vagy feladatainak ellátása érdekében visszterhes – használati, bérleti, lakásbérleti, vállalkozási, közüzemi, közszolgáltatási, tervezési, kivitelezési, utazási, pénzügyi, folyószámla, betéti, biztosítási, fuvarozási, megbízási, szállítmányozási, adásvételi – szerződést köt, – a megkötött szerződés vonatkozásában – átlátható szervezetnek minősül.” Ez azt jelenti, hogy Magyarország nagykövetségei offshore hátterű cégekkel is üzletelhetnek ezentúl. A törvény azt mondja ki, hogy Magyarország automatikusan átlátható szervezetnek minősít minden olyan céget, amelyik a külképviseletekkel köt szerződést. Ez azért különösen érdekes fejlemény, mert éppen a mostani kormánytöbbség fogadta el azt az alkotmányt, amelyben többek között ez áll: „A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.” Ez az a tilalom, ami alapján állami pénz (alkotmányosan) nem mehet offshore cégekhez. A Varga miniszter által benyújtott új törvény így az alkotmány egyik (39. cikk 1. bekezdés) pontjával megy szemben, legalább tartalmi értelemben biztosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!