Alternatív V4-et gründol a Momentum

2017. szeptember 23. 17:34

Nincsenek regionális és nemzeti problémák, csupán európaiak, amelyeket közösen kell megvitatni – vélik a közép-európai liberális pártok, akik ezért Új Közép-Európa néven regionális kezdeményezést hoztak létre.

2017. szeptember 23. 17:34

A lengyel Nowoczesna (Modern), a szlovák Progressívne Slovensko (Progresszív Szlovákia), az osztrák NEOS (Új Ausztria és Liberális Fórum) és a magyar Momentum Mozgalom Új Közép-Európa néven regionális kezdeményezést hozott létre – hiába azonban Andrej Babiš ANO-ja Csehországban, a csehek kimaradtak az együttműködésből.

A négy liberális-centrista párt célja, hogy „egy olyan Közép-Európáért küzdjön, mely elfogadja az európai identitást és értékeket” – áll a Momentum honlapján közzétett írásban. A pártok szerint míg az Unió a változást és a megújulást választotta, térségünk „továbbra sem képes múltjától elszakadni, a régió vezetői pedig nem találják a helyüket az új Európában”.

A demokratikus értékek helyzetét is bírálta a Momentum közleménye: szerintük Közép-Európa vezetői sárba tiporják a demokratikus értékeket és aláaknázzák a szolidaritást és egységet. Felszólaltak továbbá amellett is, hogy csak „egyetlen és egységes Európa létezik” – nincsenek tehát regionális és nemzeti problémák, csakis európaiak.

Jobb gazdasági kilátásokra, társadalmi igazságosságra, több biztonságra lenne továbbá szükség – vélik – erre pedig csupán egy összetartóbb Európai Unióban van lehetőség.

Ezért hozták létre az Új Közép-Európát, mely egy közös platform a párbeszédre. A négy párt célja, hogy összekapcsolják kampányaikat, és erősítsék az összefogást szervezeteik között.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2017. szeptember 24. 13:54
... európai identitást és értékeket ... ... a kereszténység és a nemzet. Semmi egyéb nincs, nem volt és nem is lesz. Az amit ezek az emberiségellenes bűnözök identitás és érték alatt értenek, az az ő nemzetfelszámoló, globalista embermassza programjuk, Komintern reloaded. Ennek a politikai agitátor társaságnak meg kell semmisülnie, az elsőtől az utolsóig, vagy mi halunk meg. Nincs más út.
u.cserkész
2017. szeptember 24. 12:42
30 ezres kisvárosunkban, az egyik legellenszenvesebb okoskodó bejelentette, hogy megalakította itt is a Momentum helyi szervezetét. Sokat nem tudtam a Momentumról, mert nem érdekelt, de most már biztos, hogy hová sorolom ezt a társaságot. A (párt) lista legvégére.
zolizolizoltan
2017. szeptember 24. 12:32
Az európai oligarchák fiókái a Momentum és undort keltően neoliberálisok. Isten őrizz, hogy beszennyezzék belülről is a parlamentünket. Most kimutatták a foguk fehérjét azzal, hogy beálltak Macron-Merkel megsegítésére Közép-Európa újragyarmatosítására.
Mutimi
2017. szeptember 24. 12:21
Egyre többet árulnak el magukról. Még éppen idejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!