A Citadellán tüntet Putyin ellen a Momentum

2017. augusztus 16. 19:37

Augusztus 29-én „Európamenetet” tart, így tiltakozna Putyin befolyása ellen a Momentum Mozgalom – a Citadellán megrendezendő tüntetésen beszédet mond Fekete-Győr András, de a szervezők „meglepetésfellépővel” is készülnek.

2017. augusztus 16. 19:37

Augusztus 28-án újra Budapestre érkezik Vlagyimir Putyin orosz elnök – a látogatás másnapjára pedig a Momentum Mozgalom szervez tüntetést.

A szerdán létrehozott Facebook-eseményükben közölték: a tüntetés apropója Putyin látogatása, hiszen az elnök meghívása „egy újabb lépés az orosz befolyás felé”. Hozzáteszik, Magyarország helye Európában van, ezért a párt „Európamenetet” tart.

Az esemény leírása szerint miközben Orbán Viktor eltávolodik Európától, egyre inkább Oroszország felé közeledik – ezért gondolkozik azon több, mint egymillió magyar, hogy elhagyja az országot.

Leszögezik: a Momentum Európa felé vezetné az országot, hogy az valóban „büszke és európai” lehessen – így Fekete-Győrék pártja szerint „nem kellene elmenni, és érdemes lenne hazajönni”.

Az augusztus 29-én, kedden este tartandó esemény részletes programját is megosztotta a Momentum: a tüntetők a Hegyalja út és a Sánc utca sarkánál fognak gyülekezni, ahonnan fáklyás menettel mennek fel a Citadellára. Rejtélyesen közölték: a Szabadság-szobornál performansszal készülnek, ezután pedig egy meglepetésfellépő koncertjét tekinthetik meg az Európameneten megjelenők. A tüntetésen beszédet mond a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is.

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. augusztus 17. 07:52
MEGLEPETÉS VENDÉG JAVASLAT: KONCSITA VURSZT... (hogy stílusos legyen, Jelena Vorobei orosz paródista - akinek Conchita Wurst paródiája elérhető az alábbi linken.... https://www.youtube.com/watch?v=Vm986yylXWo Елена Воробей. Пародия на Кончиту Вюрст.
illesl
2017. augusztus 17. 07:44
A hazafi Fekete-Győr András ott tüntizik és hisztizik, ahonnét egykor Henzi ágyui lőtték a magyar sereget. Ez a ronda fekete szakáll - makált nem tudja valaki jól kielégíteni... nekem úgy tűnik, e nyafi krapek kielégítetlen...
catalina9
2017. augusztus 17. 07:38
"Kezdjük talán Hajnal Miklóssal, aki a szombati tisztújításig elnökségi tag volt, és akit a mozgalom agyaként emlegetnek. Ő a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemen volt kutatósegéd. Jelenleg politológiát és közgazdaságtant tanul Oxfordban, júniusban végez. Mécs János is a Momentumot erősíti. Róla a legfontosabb, ami elmondható, hogy Mécs Imre fia. Mint köztudott, Mécs Imre az SZDSZ egyik emblematikus politikusaként vált ismertté, 2006-ban azonban már az MSZP színei¬ben indult a parlamenti választásokon. Az elnökségi tagok sorában foglalt helyet szombatig Csala Dániel, az ő neve alatt jegyezték be tavaly november 3-án a mozgalmat. Fekete-Győrhöz hasonlóan ő is jogász végzettségű. .... A társaságban felbukkan egy Daniel Roichman nevű izraeli állampolgár is, kézbesítési megbízottként pedig az az Albecz Zsuzsanna van feltüntetve, aki a Momentum egyik alapítója. Albecz Zsuzsanna egyébként a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, az Izraeli Kulturális Intézet, illetve a Szochnut–ZSOIK Alapítvány munkatársa. Szintén az elnökség tagja volt hétvégéig Donáth Anna Júlia, akinek édesapja nem más, mint Donáth László evangélikus lelkész, egykori szocialista országgyűlési képviselő. Donáth Anna szociológusi tanulmányait részben Amszterdamban folytatta. 2016-ban a Soros György birodalmához tartozó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél helyezkedett el. Soproni Tamás jelenleg is a Momentum elnökségi tagja. Róla köztudott, hogy a 2014-es önkormányzati választáson éppen a Fekete-Győr által reménytelennek tartott Együtt–MSZP–PM–DK jelöltjeként indult Budapesten, a VI. kerület 7-es számú választókörzetében. A mozgalom aktivistáinak koordinátoraként ténykedik, emellett saját fordítócégét is működteti. A Momentum tagjai között felbukkan Radnóti Sándor filozófus, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnöke, volt SZDSZ-es politikus fia, Radnóti András is mint külpolitikai koordinátor. A fiatalemberről, aki több külföldi egyetemen tanult, egyebek mellett azt érdemes tudni, hogy Göncz Kinga európai parlamenti képviselő irodájában munkálkodott. ... A fiatal Radnóti 2013 telén egy nem túl terjedelmes írásban vázolta fel Bajnai Európa-politikájának lehetséges irányait, tanácsokat adva a volt kormányfőnek. És akkor ejtsünk szót Tabajdi Péterről, Tabajdi Csaba szocialista politikus fiáról is, aki szintén a mozgalomban tüsténkedik, bár korábban az MSZP informatikai rendszerén munkálkodott."
koronaszepe
2017. augusztus 17. 07:33
Helyes! Ruszkik, KGB-s ruszkik haza! Nem azèrt mutattunk nekik ajtót, hogy visszajöjjenek az ablakon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!