Élelmiszer-minőségi akciótervet fogadott el a kormány

2017. július 13. 17:02

A kormány 20 pontos akciótervet fogadott el a magyar élelmiszerek minőségére vonatkozóan – közölte továbbá Lázár János. A kormány hatósági tájékoztatási, tudatformáló és ellenőrző munkát indít, hogy érdemben javuljon az élelmiszerminőség.

2017. július 13. 17:02

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint amekkora a pénteken kezdődő vizes világbajnokság lesz.

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Magyarország Mexikó visszalépése után beugróként rendezi meg a világbajnokságot. A miniszter közölte, Magyarország új létesítmények megépítésével és számos felújításával készült a sporteseményre. Az új létesítmények megépítésére és a magyar vizes sportok támogatására mintegy 85 milliárd forintot költöttek – tette hozzá. 

A tudomány szempontjából is óriási lehetőségnek nevezte a Seuso-kincsek második hét darabjának visszaszerzését a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki jelezte: a British Múzeummal közösen eddig nem látott alaposságú kutatómunka indulhat a Pannon térség feltérképezésére. Lázár János elmondta, hogy hét év szívós munka előzte meg a Magyarországról elkerült, 14 darabos nemzeti kincs visszaszerzését, amelyre 43,5 millió eurót áldoztak. Megjegyezte: a kincsvadászat nem marad ennyiben, ugyanis sokan hisznek abban, hogy a legjelentősebb római kori lelet sokkal nagyobb és további darabok is előkerülhetnek. A kormány minden bejelentést megvizsgál – közölte.

A kormány 20 pontos akciótervet fogadott el a magyar élelmiszerek minőségére vonatkozóan – közölte továbbá Lázár János. A miniszter tájékoztatása szerint az intézkedések arról szólnak, hogy az embereknek hogyan lehet jó minőségű élelmiszereket biztosítani és megvédeni őket attól, hogy a multinacionális cégek rossz minőségűeket adjanak el nekik. A kormány hatósági tájékoztatási, tudatformáló és ellenőrző munkát indít, hogy érdemben javuljon az élelmiszerminőség – fejtette ki a tárcavezető. Fontosnak tartotta a magyar élelmiszerek népszerűsítését, kiemelve, hogy az elmúlt hét évben 30-ról közel 60 százalékra nőtt a magyar termékek aránya a kiskereskedelmi forgalomban.

A Dunakanyar, Debrecen és Hortobágy térsége is részesülhet a 2019 és 2030 között megvalósuló Kisfaludy turisztikai fejlesztési programból – jelentette be végül a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János emlékeztetett arra, hogy a nemrégiben meghirdetett háromszázmilliárd forintos program eddig a Balatonra, a Fertő-tóra és a tokaji borvidékre terjedt ki. Ehhez csatlakozik most a három másik régió – közölte. Szólt arról is, hogy a magyar kormánynak mintegy két tucatnyi vitás ügye van az az EU-val, az Európai Bizottsággal. Ez normális mennyiség, az ügyek számát tekintve Magyarország a tagállamok között a középmezőnyben van – mondta. Szerinte olyan ügyekről van szó, amelyek több évtizedre meghatározzák az ország sorsát, például a bevándorlás vagy a föld kérdése.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. július 14. 11:57
A legfrisseb élelmiszertörvény szerint csak Matolcsy unokatestvére szállíthat sört a vizes vébére.
liberálzöld.
2017. július 14. 08:28
Upsz!!! "Csomagküldő kézbesítette a letelepedési engedélyeket a kötvényvásárlás után .... a letelepedési kötvényprogramban offshore cégekkel kell szerződni, és az ügyfelek nem jutnak hozzá a kötvényhez, hiszen azt az offshore cég jegyzi le, vagyis hivatalosan ő a kötvény tulajdonosa. ..... A szerződéstervezetben az is benne van, hogy ha a magyar hatóságok kiállítják a letelepedési engedélyt, akkor azt a DHL csomagküldő szolgálat fogja majd azonnal kiszállítani a szerződőnek."
A teremburáját
2017. július 14. 07:35
Amúgy, semmi kifogásom a szigorúsággal ami az élelmiszer minőséget illeti, de komoly fenntartásaim vannak a pazarlással kapcsolatban! megsemmisiteni tonnányi sőt sok tíz vagy száz tonna számra élelmiszert, mert az eredete nem tiszta, vagy mert kicsivel a lejárati határt átlépték, s hasonló okokból, károsnak találom. vannak állatmenhelyek , de sok esetben akár rászoruló embereknek is, vagy tápszerként lehetne hasznosítani ezeket az árukat. DE a bürokrácia, a döntést hozók seggének a védése fontosabb és inkább elpusztitják.
Hurka
2017. július 14. 07:14
Ausztriában 30% körül van a bió termelésbe vont területek aránya, Finnország gyakorlatilag 100%-ban bió, nálunk 3-5% körüli. Minőségi élelmiszerről , -ha nem bió-, nem beszélhetünk, akkor miről szól a 20 pontos akcióterv. A vegyszerrel, hormonnal szennyezett élelmiszer alapanyagokat előállító nagyüzemek további támogatásáról, az ilyen alapanyagokat felhasználó- de minden higiéniai szabálynak megfelelő- csirke és tejgyárak új létesítéséről.Jaj nekünk, ha így lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!