Futballontológia

2017. június 17. 09:25

De hát a magyar futball jószerivel Puskásék óta ilyen, sorra gyártja az érthetetlen eredményeket.

2017. június 17. 09:25
Kiss László

„Hű, itt megint összegubancolódott minden. De hát a magyar futball jószerivel Puskásék óta ilyen, sorra gyártja az érthetetlen eredményeket, óhatatlanul is filozófust fabrikál a szurkolókból. Dzsudzsák kihagyott helyzete után kocsmák egész sorában elméletek születnek, már-már feszegetve az ontológia alapjait is.

Mert ha elveszítünk egy világbajnoki döntőt, rendben van – mármint nem a bukás –, hogy rögvest előállnak villavásárlással, ajándék Mercedesekkel és csak a jó fene tudja, még mivel. Vagy kikapunk Andorrától – mellesleg ezt igazán nem sok válogatott mondhatja el magáról –, a jó nép akkor is mögöttes titkokat keres, mint az ősember, ha valamit nem tudott megmagyarázni, és persze fejeket követel. A fejek aztán hullanak is, meg nem is, a kapitány kijelenti, vállalja a felelősséget, de hogy ez mit jelent, azt még a legöregebb magyar kocsmafilozófus sem tudja megmondani. Ha hozzátenné Storck, hogy le is mond, az igen. Az már valami. És az már megoldás. Igaz, nem biztos, hogy jobb ember jönne utána. Nem. Csak hitelesebb. Érdekes, hogy amikor többen is úgy éreztük, hülyén cserélt a kapitány, erre a behozott embere mindig ránk cáfolt, ránk, kétkedőkre. Általában gólt rúgott, s ilyenkor, különösen győzelem után, ki mert meg megszólalni, hogy kérem, itten valami szakmaiatlan történt. Mert itt bizony – minden mellékduma nélkül – az eredmény hitelesít. Vagy elvet. Elvet sunyiságot, simlit, analfabétizmust. Lehet valaki a világ legjobb edzője, ha csapata nem ezt igazolja. Márpedig most valami ilyesmi történt, valami égbe kiáltó baromság esett a magyar futball tekintélyén.”

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. június 17. 17:29
MLSZ takarogy!!!
Szabi
2017. június 17. 15:19
és tényleg 10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk. a lottó ötöst is kihúzzák néha! a srác soha az életben nem fogja még egyszer úgy eltalálni azt a fejest, mint ellenünk. azt meg hogy lehet mondani, hogy Stock után hitelesebb ember jött volna. ki? mondjanak már egy embert a magyar labdarúgásban, aki hiteles!
OberEnnsinnen
2017. június 17. 12:07
Ha Storck lemondott volna, mindez csakis és kizárólag akkor kapna értelmet, amennyiben Storck előtt!!! örökre lemond az edzői munkáról kb. legalább 200 darab NB 1-es, NB 2-es és 3-as "edző szakember". Pár kivétel, akikre nem vonatkozik a lemondási kényszer: Prukner, Csertői, Mészöly G., Klausz L., A volt dorogi edző, talán a neve Németh, Herczegh, őt az elsők között kellett volna említenem, és még esetleg kettő-három fő. + Tisztelet a névtelen kivételeknek, de a lényeg: a mai edző garnitúra legalább 90%-a a magyar futball gyilkosa. És ez szó szerint értendő.
ZSOLT-2010
2017. június 17. 11:23
Az a lényeg:miként választják ki és miként foglalkoznak a 8-10 évesekkel.A válogatott ehhez képest jelentéktelen.Amúgy pedig az utóbbi időben-2 mecset leszámítva-jó teljesítményt nyujtott a válogatott.A hazai edzők többsége hülye.Ez a nyilatkozataikon is átüt.Szánalmas,hogy miket nyilatkoznak.Alázat semmi-csak a nagy pofa.A német irányítást ugatják meg.Nevetségesek, szánalmasak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!