Titkosíthatják a metrók állapotát is

2016. december 12. 10:38

A parlament által kedden elfogadott törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy akár 30 évre titkosítsák a vasúti járművek, így például a 3-as metró műszaki adatait is.

2016. december 12. 10:38

Akár 30 évre is titkosíthatják a vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével kapcsolatos adatokat, vagyis például a 3-as metró műszeki adatai is egy parlament által kedden elfogadott törvénymódosítás alapján.

Az RTL Híradó megkeresésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a titkosítást nemzetbiztonsági, bűnmegelőzédis és bűnüldözési célokkal indokolta.

A jövőben ha közérdekű adatigényléssel fordul valaki ilyen adatokkal kapcsolatosan, akkor a BKV-nak és a MÁV-nak ki kell kérnie a Belügyminisztérium véleményét arról, hogy kiadják-e az adatokat vagy sem.

Az MSZP szerint elfogadhatatlan a titkosítás. 

A javaslatot még a köztársasági elnök aláírására vár.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sigurd
2016. december 13. 07:51
You are a fucking faggot.
2016. december 12. 16:31
A titkosítási gyakorlat jelenlegi és kiterjeszteni kívánt majdani gyakorlata, mivel alapjaiban sérti a demokrácia alapelvét, alkotmányellenesnek tekinthető!
noMores
2016. december 12. 15:30
Azert ezt fideszeskent mar igen nehez magyarazni. Komoly agyhalal kell hozza.
thymian
2016. december 12. 12:48
A fidesz a titkosítások mestere. Minek is tudja a bunkó polgár, mivel kell utaznia, elég ha a jegyét, bérletét megveszi. Elvégre a fityusz példaképe, jános atyánk sem kötött az orrunkra semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!