A kormányt hibáztatja a metróbalesetért az MSZP

2016. december 05. 11:42

A szocialista Horváth Csaba szerint a 2-es, a 3-as és a 4-es metrón az elmúlt napokban történt balesetek már nem kezelhetők egyedi esetekként, az üzemzavarok sorozatossága egyértelműen a rendszer hibáját mutatja, szerinte azok a kormány és Budapest fideszes vezetőségének hibája.

2016. december 05. 11:42

Az MSZP szerint a kormány és Budapest fideszes vezetőségének hibája a hétfői metróbaleset és a nagy fővárosi metróvonalakon az elmúlt időszakban tapasztalható üzemzavar-sorozat. A Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében Horváth Csaba hétfőn ezt azzal kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy utolérte egymást és összeütközött két metrószerelvény a 2-es metró Pillangó utcai megállójánál, a balesetben tízen megsérültek.

A szocialista politikus közleményében azt írta, a 2-es, a 3-as és a 4-es metrón történt balesetek már nem kezelhetők egyedi esetekként, az üzemzavarok sorozatossága egyértelműen a rendszer hibáját mutatja. Horváth Csaba szerint a folyamatos pénzelvonás és a közösségi közlekedésben a pénzhiány miatt végrehajtott leépítések vezettek a mostani balesethez. Elégtelen létszámmal és nem megfelelő eszközökkel a BKV-s dolgozók emberfeletti munkája ellenére sem tartható fent biztonságosan a metróhálózat – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus közölte, a hétfői baleset azok felelőssége és bűne, akik ezt az áldatlan helyzetet előállították: mindenekelőtt a kormányé, amely sportot űz Budapest megkárosításából, másrészt a fideszes városvezetőké, akik nyilvánvalóan alkalmatlanok a budapestiek képviseletére. Horváth Csaba emlékeztetett arra, hogy szerdán a Corvin-negyednél sokadszorra füstölt a 3-as metró, pénteken pedig a 4-es metró egyik szerelvénye füstölt a Szent Gellért térnél. A 2-es metrón történt hétfői ütközés volt az első személyi sérüléssel járó baleset a budapesti metróközlekedés történetében - tette hozzá. (MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2016. december 07. 00:04
"A Zorbán vót! Személyesen terelte el a metrófelügyelet figyelmét! Áderral együtt ropták a katyusát, aztán mindenki azt nézte. Ki törődik ilyenkor a biztonsági rendszerek felügyeletével, amikor ekkora szenzáció van? Még blikkes meztelen nők is háttérbe szorultak! A kormány volt, az! Bezzeg mi! Nem csinálunk semmit és még csak nem is hibázunk!"Rém unalmas ez már. Új lemez nincs?
yes_we_can
2016. december 06. 02:36
Reggel lepisáltam a cipőmet. A zorbán miatt.
mer-kell
2016. december 05. 22:46
az hát a kormány a hibás.Sőt egyenesen Orbán vője. MARHÁK
Zsolt75
2016. december 05. 21:01
Az Alstom vonatokban nincs olyan tiltás, mint az orosz modellekben, ami megakadályozza, hogy a szerelvények túlzottan megközelítsék egymást. Talán nem a kenőpénz kellett volna legyen a fő szempont, kedves szocik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!