Jogerősen pert nyert az ATV a Jobbikkal és Novák Előddel szemben

2016. június 27. 16:10

Pert nyert másodfokon a Jobbikkal és Novák Előddel szemben az ATV: Novákák helyreigazítást követelve perelték be a csatornát egy 1956-os megemlékezéssel kapcsolatos, Szabadság téri akció miatt. Vesztettek.

2016. június 27. 16:10

Jogerősen pert nyert az ATV a Jobbikkal és Novák Előddel szemben - írja az ATV és annak nyomán a Pesti Srácok.

Novák Elődöt, a Jobbik akkori alelnökét és Pongrátz Andrást a rendőrök vitték el a budapesti Szabadság térről 2015 októberében, miután vésővel és kalapáccsal estek neki az ott található szovjet emlékműnek, hogy leszedjék róla az önkényuralmi jelképet. Az akciónál rajtuk kívül több jobbikos országgyűlési képviselő is ott volt.

A történtek után jobbikos párttagokat és politikusokat kérdezett meg az ATV, akik olykor 18 karikás kifejezésekkel adtak hangot felháborodásuknak Novák akciója miatt.

Mélységesen kiábrándító, ahogy egy önjáró karrierista tönkreteszi, amit hónapok alatt, keserves munkával felépítettünk – mondta egyikük az ATV-nek, remélve hogy az elnökség elmarasztalja a frakció „fekete bárányát”. Egyik informátoruk szerint az egész balhé Novák alelnöki kampányának a része volt, amivel a nemrég lezajlott tisztújításhoz kívánta építeni saját portfólióját. 

Az ATV-s cikk után a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Novák Előd beperelte a csatornát, mert szerintük valótlant állítottak, egyúttal helyreigazítást akartak a hamis állítások miatt.

A bíróság első fokon helyt adott a keresetnek, de annak terjedelmes helyreigazító szövegét tulajdonképpen egy mondatra redukálta, egyebekben elutasította. A fellebbezések nyomán a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban még ezt a döntést is megváltoztatta: az elsőfokú bíróság ítéletét és felperesek keresetét is teljes egészében elutasította - írja a Pesti Srácok és az ATV honlapja.

Indoklásában megjegyezte, hogy felperes által kért helyreigazító közlemény nem kifejezetten esik egybe a sajtó-helyreigazítási eljárás céljával, mert nem a cikk lényegét képező állítások valótlanságát kifogásolta, hanem azt kérdőjelezte meg, hogy a megjelent állítások jobbikos forrásból származtak-e, s ez a másodfokú bíróság megítélése szerint nem tartozik a cikk lényegéhez. 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. szeptember 21. 16:38
Volt ma egy másik érdekes ítélet is. ArrogánTóninak már papírja is van a belvárosi ingatlanmutyiról. http://m.hvg.hu/itthon/20160627_Pert_nyert_a_Nepszabadsag_Roganek_aron_alul_adtak_el_ingatlanokat
na még ez is
2016. szeptember 21. 16:38
fun fact: sarkadizs ugyanannak a szellemi műhelynek (BISZK) a terméke, ahonnan imádott narancs politikusaid fele érkezett (az a fele, amely nem őskommer mszsmp-s volt)
Ellensúly
2016. augusztus 01. 21:17
Koccinthat Kálmán Olga, Rogán Tóni, Hack Péter és Németh Sanya!
Peter8811
2016. június 28. 22:38
A Talmud 112a pontja alapján
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!