Obama szóvivője: Válaszra se méltó a magyar kormány sorosozása

2016. május 19. 21:24

„Nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra.” Így fogalmazott a Fehér Ház első számú szóvivője, Josh Earnest Lázár János délutáni mondataira reagálva, melyekben párhuzamot vont Barack Obama, a Clinton-házaspár és Soros György nézetei között.

2016. május 19. 21:24

Mint azt a délután folyamán a Mandiner is megírta: Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember állhat a Magyarországot elítélő amerikai nyilatkozatok mögött. A tárcavezető felidézte: Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Európában hitet tett a bevándorlás fontossága mellett. Az Index arról ír, hogy Lázár szerint az Egyesült Államoknak az az érdeke, hogy Európában egyre több muszlim legyen. Az Obama-féle meggyőződésnek pedig Soros György az egyik fő „zászlóvivője”, az üzletember ugyanis többször is úgy nyilatkozott, hogy bevándorlókat kellene telepíteni Európába, mondta Lázár János.

A magyar kormány meggyőződése – folytatta –, hogy Soros György, a demokrata párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy „helyet csináljon” a nézeteinek. A Miniszterelnökség vezetője szerint ezért arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen. 

Erre csütörtökön a Fehér Ház első számú szóvivője reagált: „Nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra” – fogalmazott Josh Earnest.

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o _ A
2016. május 20. 08:43
Tényleg nem. Belpolitikai manőver, semmi más, a radikálisoknak dobtak egy csontot, mert a Jobbik a erősödik. Kár foglalkozniuk az ilyesmivel.
tothjanj
2016. május 20. 08:11
„Nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra” Ezt mondják Trumpnak is?
BőröndÖdön
2016. május 20. 08:09
Ha egyszer nem lesz Soros György,mi lesz az orbán-rezsimmel??
hajjaj
2016. május 20. 08:05
https://www.youtube.com/watch?v=fAXDWjXsvzw https://www.youtube.com/watch?v=-2NnD-QBfFY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!